Παράλληλη Βουλή: Πραγματοποιήθηκε η 4η συνεδρία της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής

Παράλληλη Βουλή: Πραγματοποιήθηκε η 4η συνεδρία της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της Πέμπτης (9/7), στο Συνεδριακό Κέντρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη, η τέταρτη συνεδρία της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής, των συντονιστικών επιτροπών, καθώς και των προέδρων και αναπληρωτών προέδρων των Βουλών της Παράλληλης Βουλής.

Η συνεδρία ασχολήθηκε με την προετοιμασία των τακτικών συνόδων των ολομελειών των Βουλών της Παράλληλης Βουλής, οι οποίες θα συνέλθουν μεταξύ 14 και 23 Ιουλίου 2020.  Σ' αυτό το πλαίσιο αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα πορεία των εργασιών των επιτροπών της Παράλληλης Βουλής, καταγράφηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και κατατέθηκαν απόψεις και εισηγήσεις για την περαιτέρω πορεία. 

Οι συμμετέχοντες πρότειναν εξάλλου θέματα για συζήτηση και υιοθέτηση από τις ολομέλειες που θα ακολουθήσουν.  Επισημαίνεται η αναφορά ότι μελετήθηκαν οι δεκαεπτά στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και θα ακολουθήσουν ανάλογες πρωτοβουλίες.

Τη συνεδρία απασχόλησε, επίσης, πρόταση για περιορισμένες καταστατικές αλλαγές, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας της ολομέλειας και των επιτροπών και ανταλλάγηκαν απόψεις για την όλη διαδικασία διεξαγωγής των συνεδριάσεων των ολομελειών.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, παρουσίασε το νέο λογότυπο της Παράλληλης Βουλής το οποίο θα χρησιμοποιείται σε όλα τα έντυπα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις μελλοντικές δραστηριότητες της Παράλληλης Βουλής.

Από PIO

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE