ΗΠΑ: Νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19

ΗΠΑ: Νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19

Στις ΗΠΑ καταγράφηκε χθες Πέμπτη (9/10) νέο θλιβερό ρεκόρ 65.500 και πλέον κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς ως τις 20:30 (τοπική ώρα στις 03:30 σήμερα Παρασκευή (10/7) ώρα Κύπρου).

Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία έχει πλέον ξεπεράσει τα 3,11 εκατομμύρια.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί μόλις την Τρίτη, με πάνω από 60.200 νέα κρούσματα σε μια μέρα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο.
 
Η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας εντείνεται στις ΗΠΑ, οι οποίες γνωρίζουν εδώ και μερικές εβδομάδες εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης σε νότιες και δυτικές πολιτείες της χώρας, που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς.
 
Ειδικοί φοβούνται ότι η καμπύλη των θανάτων σύντομα θα ακολουθήσει την ίδια τροχιά με τα κρούσματα μόλυνσης. 1.000 άνθρωποι υπέκυψα στην COVID-19 στην αμερικανική επικράτεια τις προηγούμενες 24 ώρες. Συνολικά, η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 133.195 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

30 χρόνια αναμονής – Η υπόσχεση του Προεδρου Χριστοδουλίδη για τους δολοφόνους Ισαάκ και Σολωμού

30 χρόνια αναμονής – Η υπόσχεση του Προεδρου Χριστοδουλίδη για τους δολοφόνους Ισαάκ και Σολωμού

Νέα δέσμευση για την εντατικοποίηση των προσπαθειών με στόχο την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης που αφορούν τους καταζητούμενους για τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE