ΠΑΦΟΣ: Χειροπέδες σε 39χρονο για την πυρκαγιά στον Πύργο Τηλλυρίας

ΠΑΦΟΣ: Χειροπέδες σε 39χρονο για την πυρκαγιά στον Πύργο Τηλλυρίας

Στη σύλληψη 39χρονου κατοίκου Πάφου, προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής 10/07, η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπρησμού κρατικού δάσους, που διαπράχθηκε στις 25 Ιουνίου 2020, Πάνω Πύργου Τηλλυρίας. 

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 3μ.μ. της 25 ης Ιουνίου, σε δύο εστίες, στην περιοχή «Βουρκουρέδκια», έδαφος Πάνω Πύργου. Τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 4.30μ.μ., αφού κατέκαψε ένα εκτάριο άγριας βλάστης. Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών και δύο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και τέσσερα πτητικά μέσα. Κατά τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι η φωτιά είχε τεθεί κακόβουλα, ενώ σε μια από τις εστίες της φωτιάς εντοπίστηκε ύποπτος αυτοσχέδιος μηχανισμός. 

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 39χρονου κατοίκου Πάφου, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή 10/07, με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. 

Ο Αστυνομικός Σταθμός Κάτω Πύργου διερευνά την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γκουτέρες στην Κύπρο: Υψηλοί συμβολισμοί, χαμηλές προσδοκίες - Όσα έγιναν μέχρι αυτή την ώρα

Γκουτέρες στην Κύπρο: Υψηλοί συμβολισμοί, χαμηλές προσδοκίες - Όσα έγιναν μέχρι αυτή την ώρα

Η πρώτη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο κατά τη δεκαετή θητεία του, δημιουργεί, αναμφίβολα υψηλούς συμβολισμούς. Όμως, όσο εξελίσσεται το πρόγραμμά του, τόσο ενισχύεται η αίσθηση ότι η ουσία της πρωτοβουλίας δεν είναι η ανακοίνωση μιας νέας φάσης στο Κυπριακό, αλλά η αποτροπή της πλήρους κατάρρευσης της διαδικασίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE