ΔΗΚΟ: Επιτακτική η ανάγκη έντονης κινητοποίησης μετά την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

ΔΗΚΟ: Επιτακτική η ανάγκη έντονης κινητοποίησης μετά την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Επιτακτική η ανάγκη έντονης κινητοποίησης, μετά την καταδικαστέα απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε με θλίψη και οργή την υλοποίηση των απειλών Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η σχετική απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας, καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη έντονης κινητοποίησης Κυβερνήσεων, Διεθνών Οργανισμών και πολιτών, προκειμένου να καταδικαστούν και εν τέλει ν’ ανατραπούν οι προκλητικές αποφάσεις της Τουρκίας.  

Καλούμε εκ νέου τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να ενισχύσουν την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Δημοκρατικό Κόμμα για διαμαρτυρία και καταδίκη της ωμής αυτής πρόκλησης, υπογράφοντας το σχετικό ψήφισμα στον σύνδεσμο: http://tiny.cc/2wa3rz

Ουδείς δικαιούται να διαγράψει την ιστορία, ουδείς δικαιούται να προσβάλλει την υπόσταση μνημείων πολιτιστικής και θρησκευτικής αξίας.

Η δύναμη της κοινωνίας των πολιτών είναι ισχυρή.  

Η σύσσωμη αντίδραση μπορεί να στρέψει τη διεθνή κοινή γνώμη εναντίον της Τουρκίας, η οποία παραβιάζει συστηματικά και κατάφωρα τις διεθνείς υποχρεώσεις της και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πιάνει δουλειά η Ολγκίν - Εντός του μήνα οι πρώτες συναντήσεις

Κυπριακό: Πιάνει δουλειά η Ολγκίν - Εντός του μήνα οι πρώτες συναντήσεις

Ξεκινά σήμερα 12 Μαΐου επίσημα η αποστολή της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, η οποία αναμένεται εντός Μαΐου στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE