ΕΛΛΑΔΑ

Σ. Πέτσας για την Αγιά Σοφιά: Μεγάλη προσβολή που πρέπει να έχει ανάλογη απάντηση

Σ. Πέτσας για την Αγιά Σοφιά: Μεγάλη προσβολή που πρέπει να έχει ανάλογη απάντηση

«Μία τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα, Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας τη απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. 

«Το θέμα της Αγιάς Σοφιάς είναι διεθνές ζήτημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση» είπε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων» και τόνισε ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία.

 «Ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος, ένα λάθος που δημιουργεί ένα χάσμα, ελπίζω να μην είναι αγεφύρωτο». Όπως είπε ο κ.Πέτσας «η Ελλάδα καταδικάζει αυτή την ενέργεια και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η UNESCO», υπογράμμισε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και κάλεσε την Άγκυρα να καταλάβει πως για αυτή την παραβατική συμπεριφορά υπάρχουν κυρώσεις.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top