ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Πατέρας δυο παιδιών ο 51χρονος οδηγός λεωφορείου Π. Χριστοφή -Το σενάριο που εξετάζεται

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Πατέρας δυο παιδιών ο 51χρονος οδηγός λεωφορείου Π. Χριστοφή -Το σενάριο που εξετάζεται

Πατέρας δυο παιδιών, ήταν ο 51χρονος οδηγός λεωφορείου Παναγιώτης Χριστοφή που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του στη στη Λευκωσία (Μακεδονίτισσα), το πρωί της Δευτέρας (13/07).

Πρόκειται, με λίγα λόγια, για βιοπαλαιστή, οικογενειάρχη, που απεβίωσε στον αγώνα για το μεροκάματο.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, η Αστυνομία και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας εξετάζουν ένα βασικό σενάριο σε σχέση με τα αίτια του δυστυχήματος.

Έχει να κάνει με τα νέου τύπου λεωφορεία και με μια βασική λειτουργία.

Όπως μας ανέφερε κι επαγγελματίας οδηγός, «αρκετά λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας έχουν ένα σύστημα που αφορά τις θύρες εισόδου και εξόδου. Όταν η πόρτα είναι ανοιχτή, το λεωφορείο με βάση το σύστημα λειτουργίας του, μένει ακινητοποιημένο. Με ανοικτή πόρτα μπλοκάρεται η κίνηση και μένει σταματημένο. Όταν η πόρτα κλείσει, τότε αυτόματα το λεωφορείο κινείται προς τα εμπρός. Φαίνεται πως ο άτυχος συνάδελφος κατέβηκε από το λεωφορείο έχοντας μέσα ταχύτητα και μόλις έκλεισε η πόρτα αυτό κινήθηκε μπροστά και κατά πάνω του, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει».

Ο Βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρης Ευριπίδου (βλ. κύρια φωτογραφία), σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. για τα αίτια του δυστυχήματος ήταν φειδωλός, εξηγώντας ότι οι εξετάσεις είναι σε πρώιμο στάδιο και πρόσθεσε πως εκ πρώτης όψεως φαίνεται να οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα.

Ο κ. Ευριπίδου ανέφερε πως υπάρχουν κλειστά κυκλώματα (CCTV) στο σημείο, τα οποία και θα εξεταστούν με στόχο να εξακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, "από το δυστύχημα έχασε τη ζωή του ο Παναγιώτης Χριστοφή, 51 χρόνων, επαγγελματίας οδηγός λεωφορείου, κάτοικος Λακατάμιας. 

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Έγκωμης, στο Σταθμό στάσης λεωφορείων, παρά την λεωφόρο Λευκοθέου, γύρω στις 11.10 το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ο 51χρονος, έφτασε στο Σταθμό, με λεωφορείο που ο ίδιος οδηγούσε και αφού στάθμευσε το όχημά του, αφήνοντας σε λειτουργία τη μηχανή, κατέβηκε από αυτό και κινήθηκε πεζός στο μπροστινό μέρος του οχήματος. 

Ακολούθως, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, το λεωφορείο τέθηκε σε κίνηση προς τα εμπρός, προσέκρουσε σε παρακείμενη πινακίδα τροχαίας, την οποία και απέκοψε και στη συνέχεια παρέσυρε τον 51χρονο, ο οποίος εγκλωβίστηκε κάτω από το λεωφορείο, που ακινητοποιήθηκε στο σημείο. 

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασθενοφόρο. Αφού τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλώβισαν τον 51χρονο, αυτός μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου ιατρός διαπίστωσε το θάνατό του.

Μαζί με τα μέλη της Αστυνομίας, εξετάσεις στη σκηνή διενήργησαν και επιθεωρητές του Γραφείου Επιθεωρήσεως Εργασίας.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα διερευνά η Τροχαία Λευκωσίας". 

Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top