ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κάτοικοι και καταστηματάρχες της οδού Νίκου Παττίχη - 'Μην στείλετε κόσμο στην ανεργία'

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κάτοικοι και καταστηματάρχες της οδού Νίκου Παττίχη - 'Μην στείλετε κόσμο στην ανεργία'

Τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού στην πρότασή τους ζητούν οι επηρεαζόμενοι της οδού Νίκου Παττίχη.


Έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού συγκεντρώθηκαν σήμερα επηρεαζόμενοι κάτοικοι και καταστηματάρχες της οδού Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, οι οποίοι ζητούν τη στήριξη του Δήμου στην πρόταση που θα παρουσιάσουν αύριο στο Φορέα Κυκλοφοριακών Θεμάτων, για αποτροπή κατασκευής διαχωριστικής νησίδας. Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης δηλώνει πως πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή με λύσεις που να διασφαλίζουν την οδική ασφάλεια και την εμπορικότητα του δρόμου.

Κρατώντας πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «Ζητούμε ανθρώπινο σχεδιασμό δρόμου», «Μην στείλετε κόσμο στην ανεργία» και «Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες λένε όχι στις νησίδες, δεν σώζουν ζωές», οι επηρεαζόμενοι κάλεσαν το Δήμο Λεμεσού να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους για την δρομολόγηση του έργου κατασκευής νησίδας, η οποία θεωρούν ότι θα τους καταστρέψει οικονομικά, εφόσον δεν θα περιλαμβάνονται παρόδιοι χώροι στάθμευσης.

Ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας των επηρεαζόμενων με το Δήμαρχο Λεμεσού, ενώ όπως δήλωσε ο Κεντρικός Οργανωτικός της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκος Μουστάκα, «σήμερα με την επαφή που είχαμε με το Δήμαρχο μπορώ να δηλώσω κάποια αισιοδοξία, αφού έχει επιτέλους πεισθεί ότι θα στηριχθεί σε αυτήν την μελέτη, την οποίαν έχει ετοιμάσει η επιτροπή αγώνα των καταστηματαρχών και θα την προβάλουν στον Φορέα Κυκλοφοριακών Θεμάτων, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση χωρίς να γίνει νησίδα».

Ανέφερε ακόμα πως οι σχεδιασμοί για κατασκευή της νησίδας έγιναν χωρίς να ακουστούν οι απόψεις των επηρεαζόμενων και προειδοποίησε πως σε περίπτωση που η πρόταση τους δεν εισακουστεί στο Φορέα Κυκλοφοριακών Θεμάτων, που θα συνεδριάσει αύριο το μεσημέρι, «οι καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής θα αντιδράσουν δυναμικά».

Τη διαχρονική θέση του Δήμου εξέφρασε ο Νίκος Νικολαϊδης, ο οποίος σημείωσε πως η λύση πρέπει να διασφαλίζει «δυο θεμελιακά ζητήματα», πρώτον την οδική ασφάλεια και σωστή κυκλοφοριακή διαχείριση και δεύτερον, την προστασία και η ενίσχυση της εμπορικότητας του δρόμου.

«Άρα πρέπει να βρεθούν εκείνες οι λύσεις που να διασφαλίζουν και τα δυο, γιατί είναι και τα δυο σημαντικά», ανέφερε ο Δήμαρχος και υπέδειξε ότι «στο βαθμό που θα υπάρξουν λύσεις που θα διασφαλίζουν αυτήν την ζητούμενη οδική ασφάλεια και σωστή κυκλοφοριακή διαχείριση, ο Δήμος δεν έχει οποιοδήποτε λόγο να επιμένει σε κάποιες άλλες λύσεις».

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως η μελέτη των επηρεαζόμενων «είναι μια καλή πρόταση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε και να βρεθεί η χρυσή τομή» και ότι «ο Δήμος και ο Δήμαρχος είναι παρόντες για ένα και μοναδικό λόγο, να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον και τους δημότες μας, τους πολίτες».

«Αυτός είναι ο στόχος και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, να βοηθήσουμε να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί και την οδική ασφάλεια και την εμπορικότητα του δρόμου και πιστεύουμε ότι υπάρχουν περιθώρια να βρεθούν λύσεις πέραν από αυτές που έχουν ήδη δρομολογηθεί», συμπλήρωσε.

Εκ μέρους της συντονιστής των επηρεαζόμενων, η Μαρίνα Σωκράτους αναφέρθηκε σε μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες οι νησίδες οδηγούν σε περισσότερα δυστυχήματα.

«Εμείς θέλουμε να συμπορευθεί το θέμα ασφάλειας και εμπορικότητας», είπε και διερωτήθηκε τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρχει νησίδα, η μια λωρίδα είναι κατειλημμένη από σταθμευμένα οχήματα και χρειαστεί να περάσει ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα.

Την οδό Νίκου και Δέσποινας Παττίχη είχε επισκεφθεί την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, ο οποίος άκουσε τους καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής, διαμηνύοντας πως είναι πρόθυμος να αποδεχθεί την όποια πρόταση εφόσον αυτή εγκριθεί από τον Φορέα Κυκλοφοριακών Θεμάτων.

Υπενθυμίζεται πως το συμβόλαιο για τη δημιουργία της κτιστής νησίδας έχει ήδη υπογραφεί με τον εργολάβο και τα κατασκευαστικά έργα αναμένονταν να ξεκινήσουν εντός του μήνα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top