ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιολίτη: Επείγει η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη όπως καταδεικνύει η έκθεση Ευρωπαίου Επιτρόπου

 Γιολίτη: Επείγει η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη όπως καταδεικνύει η έκθεση Ευρωπαίου Επιτρόπου

Επείγει η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη όπως καταδεικνύει η έκθεση Ευρωπαίου Επιτρόπου, λέει η Γιολίτη.

Τα στοιχεία από την ετήσια έκθεση του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Δικαιοσύνη με θέμα την απονομή και το σύστημα Δικαιοσύνης σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγράφουν αρνητικές πρωτιές για την Κύπρο, ειδικά σε ό,τι αφορά την ταχύτητα της απονομής της Δικαιοσύνης, αναφέρει η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη, τονίζοντας παράλληλα ότι «τα στοιχεία για την Κύπρο καταδεικνύουν ότι επείγει να ολοκληρωθεί η ψήφιση των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη».

Σε σημερινή γραπτή δήλωση, η Υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει «αδήριτη ανάγκη» την ψήφισή των νομοσχεδίων «το συντομότερο, ούτως ώστε να πάρει σάρκα και οστά», όπως υπογραμμίζει, «η τόσο σημαντική για τον τόπο, μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη».

«Ευελπιστώ ότι εντός του μηνός, τα νομοσχέδια που με τόσο επίμονη προσπάθεια σχεδίασαν οι προκάτοχοι μου, θα ψηφιστούν από την ολομέλεια της Βουλής», αναφέρει και προσθέτει ότι «οι πολίτες έχουν δικαίωμα καλύτερης, ποιοτικότερης και ταχύτερης απονομής της Δικαιοσύνης».

Επιπρόσθετα, η κ. Γιολίτη αναφέρει ότι μαζί με τους συνεργάτες της, επεξεργάζονται «με γοργούς ρυθμούς δύο νέες πρωτοβουλίες δράσεων που θα συμβάλουν στην καλύτερη απονομή της Δικαιοσύνης στην Κύπρο», προσθέτοντας ότι «στόχος και των δύο δράσεων είναι η αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και η ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης».

Η μία δράση, σύμφωνα με την κ. Γιολίτη, αφορά στην δικαστική άδεια έφεσης από το Πρωτόδικο Δικαστήριο στο Εφετείο, η οποία θα παραχωρείται στη βάση κριτηρίων.

Σημειώνει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία εφαρμόζεται ήδη επί αποφάσεων σε ενδιάμεσες αιτήσεις με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Σε σχέση με την δεύτερη δράση, η Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι αυτή αφορά στη δημιουργία μιας νέας ειδικής δικαιοδοσίας εκδίκασης υποθέσεων μικρών διαφορών (small claims court) και προσθέτει ότι «οι διαδικαστικοί κανονισμοί που θα ακολουθούνται θα είναι πιο απλοί και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται ταχύτερα αξιοποιώντας την ηλεκτρονική δικαιοσύνη».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top