ΗΠΑ: Ο Ντάνιελ Λι εκτελέστηκε στην Ιντιάνα, πρώτη ομοσπονδιακή εκτέλεση τα τελευταία 17 χρόνια

ΗΠΑ: Ο Ντάνιελ Λι εκτελέστηκε στην Ιντιάνα, πρώτη ομοσπονδιακή εκτέλεση τα τελευταία 17 χρόνια

Ένας λευκός, υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τριπλή δολοφονία εκτελέστηκε την Τριτη (14/7), στην πρώτη ομοσπονδιακή εκτέλεση που λαμβάνει χώρα τα τελευταία 17 χρόνια στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Ντάνιελ Λι πέθανε στις 08.07 τοπική ώρα (15.07 ώρα Κύπρου) με θανατηφόρα ένεση στη φυλακή του Τερ Οτ στην Ιντιάνα, διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

"Σκοτώνετε έναν αθώο άνθρωπο" δήλωσε ο καταδικασθείς πριν πεθάνει, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Indianapolis Star που ήταν παρών στην εκτέλεση. Ο θανατοποινίτης είχε κριθεί ένοχος το 1999 για τον φόνο ενός ζευγαριού και της 8χρονης κόρης του στο Άρκανσο κατά τη διάρκεια ληστείας που είχε στόχο τη χρηματοδότηση ρατσιστικής οργάνωσης.

Ο Ντάνιελ Λι, 47 ετών, επρόκειτο να εκτελεστεί χθες, Δευτέρα, αλλά δικαστικές προσφυγές της τελευταίες στιγμής καθυστέρησαν τη διαδικασία. Τη νύχτα, το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως στις ομοσπονδιακές αρχές γι’ αυτή την εκτέλεση, την πρώτη από το 2003 υπό την προτροπή της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ που ζητεί να ενισχυθεί η επιβολή και η εφαρμογή της εσχάτης των ποινών.

Δύο ακόμη ομοσπονδιακές εκτελέσεις έχουν προγραμματιστεί γι αυτή την εβδομάδα και μια τέταρτη στο τέλος του Αυγούστου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

Εποικοδομητική χαρακτήρισε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, τη σημερινή, πρώτη υπό τη νέα σύνθεση του, σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE