ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πρόσθετα μέτρα σε δύο αγγλικές πόλεις λόγω αυξημένων κρουσμάτων

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πρόσθετα μέτρα σε δύο αγγλικές πόλεις λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Πρόσθετα μέτρα σε σχέση με την υπόλοιπη Αγγλία τίθενται σε ισχύ σε δύο πόλεις της  βορειοδυτικής κομητείας Λάνκασιρ λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα μέτρα αφορούν τον ευρύτερο δήμο της πόλης Μπλάκμπερν και την πόλη Πεντλ, όπου την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν 47 και 76,6 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, αντίστοιχα.

Πλέον επιτρέπονται επισκέψεις μόνο δύο ατόμων σε ένα άλλο νοικοκυριό και η χρήση καλύμματος προσώπου σε δημόσιους χώρους ισχύει άμεσα. Στην υπόλοιπη Αγγλία δύο νοικοκυριά μπορούν να συναντώνται σε κλειστό χώρο ανεξαρτήτως αριθμού μελών και οι μάσκες στα καταστήματα θα γίνουν υποχρεωτικές από τις 24 Ιουλίου.

Το Μπλάκμπερν και το Πεντλ βρίσκονται στη λίστα με τα αναλογικά περισσότερα κρούσματα πίσω μόνο από το Λέστερ, όπου έχει επιβληθεί εκ νέου εδώ και μέρες ένα ευρύ lockdown.

Οι κάτοικοι των δύο πόλεων ενθαρρύνονται να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ, ακόμα και αν δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα του κορωνοϊού.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ακόμη και αύριο, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας στο 6ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων, στο Δάσος Άχνας, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE