ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο ΠτΔ - Θα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο ΠτΔ - Θα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μεταβαίνει την Πέμπτη 16/07ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουλίου είναι το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και το Πλάνο Ανάκαμψης.

Στο Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να θέσει και το ζήτημα των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
 
Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει, επίσης, κατ΄ιδίαν συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών.
 
Εξάλλου,, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η οποία προηγείται της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
Στις Βρυξέλλες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης Θεοδόσης Α. Τσιόλας, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top