Γερμανικό ΥΠΕΞ: Λάθος μήνυμα στέλνει η Τουρκία με την επιμονή σε συνέχιση γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Λάθος μήνυμα στέλνει η Τουρκία με την επιμονή σε συνέχιση γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

Λάθος μήνυμα στέλνει η Τουρκία με την επιμονή της να συνεχίζει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτό δήλωσε την Τεταρτη (15/7) ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπούργκερ, στη διάρκεια της κυβερνητικής ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε, «ο Ύπατος Eκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ έχει εντολή για συνομιλίες με την Τουρκία που αφορούν στις κοινές μας σχέσεις. Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, υποστηρίζει τον Ζοζέπ Μπορέλ. Ωστόσο, έχουμε ξεκάθαρες –έναντι της Τουρκίας- προσδοκίες. Αναμένουμε θετικά βήματα για την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι χθεσινές αναγγελίες όμως της Τουρκίας για συνέχιση γεωτρήσεων στην Κύπρο, αποτελούν το λάθος μήνυμα».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου μπαίνει στην τελική της φάση, αλλά αντί για καθαρές γραμμές και προβλέψιμα σενάρια, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει κινούμενη άμμο. Η Κύπρος οδηγείται σε μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, με αυξημένο αριθμό κομμάτων και με μια κοινωνία που εμφανίζεται πιο απαιτητική, αλλά και πιο επιφυλακτική από ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE