Γερμανικό ΥΠΕΞ: Λάθος μήνυμα στέλνει η Τουρκία με την επιμονή σε συνέχιση γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Λάθος μήνυμα στέλνει η Τουρκία με την επιμονή σε συνέχιση γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

Λάθος μήνυμα στέλνει η Τουρκία με την επιμονή της να συνεχίζει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτό δήλωσε την Τεταρτη (15/7) ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπούργκερ, στη διάρκεια της κυβερνητικής ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε, «ο Ύπατος Eκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ έχει εντολή για συνομιλίες με την Τουρκία που αφορούν στις κοινές μας σχέσεις. Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, υποστηρίζει τον Ζοζέπ Μπορέλ. Ωστόσο, έχουμε ξεκάθαρες –έναντι της Τουρκίας- προσδοκίες. Αναμένουμε θετικά βήματα για την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι χθεσινές αναγγελίες όμως της Τουρκίας για συνέχιση γεωτρήσεων στην Κύπρο, αποτελούν το λάθος μήνυμα».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιβεβαίωση ΥΠΑΜ: Θα γίνουν κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Τι αφορούν

Επιβεβαίωση ΥΠΑΜ: Θα γίνουν κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Τι αφορούν

Θα γίνουν κοινές ασκήσεις μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων του ΓΕΕΦ για το 2026 με φίλες και συμμαχικές χώρες και διοργάνωση διμερών, τριμερών ή άλλων μορφών ασκήσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας.

BEST OF TOTHEMAONLINE