Γερμανικό ΥΠΕΞ: Λάθος μήνυμα στέλνει η Τουρκία με την επιμονή σε συνέχιση γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Λάθος μήνυμα στέλνει η Τουρκία με την επιμονή σε συνέχιση γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

Λάθος μήνυμα στέλνει η Τουρκία με την επιμονή της να συνεχίζει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτό δήλωσε την Τεταρτη (15/7) ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπούργκερ, στη διάρκεια της κυβερνητικής ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε, «ο Ύπατος Eκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ έχει εντολή για συνομιλίες με την Τουρκία που αφορούν στις κοινές μας σχέσεις. Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, υποστηρίζει τον Ζοζέπ Μπορέλ. Ωστόσο, έχουμε ξεκάθαρες –έναντι της Τουρκίας- προσδοκίες. Αναμένουμε θετικά βήματα για την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι χθεσινές αναγγελίες όμως της Τουρκίας για συνέχιση γεωτρήσεων στην Κύπρο, αποτελούν το λάθος μήνυμα».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η πρώτη τοποθέτηση για το επίμαχο βίντεο - «Σε κανέναν δεν θα δώσω το δικαίωμα να κατηγορηθώ για θέματα διαφθοράς»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η πρώτη τοποθέτηση για το επίμαχο βίντεο - «Σε κανέναν δεν θα δώσω το δικαίωμα να κατηγορηθώ για θέματα διαφθοράς»

Οποιοσδήποτε έχει στοιχεία για άμεσο ή έμμεσο χρηματισμό μου να τα καταθέσει αμέσως στις αρμόδιες Αρχές του κράτους, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ επεσήμανε πως οι ξένες εταιρείες που έρχονται στην Κύπρο για να επενδύσουν πρέπει να προσφέρουν και κοινωνικά, μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, για το κράτος.

BEST OF TOTHEMAONLINE