Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν: Επανελήφθησαν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο χωρών

Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν: Επανελήφθησαν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο χωρών

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν άρχισαν και πάλι την Πέμπτη (16/7) τις διασυνοριακές συγκρούσεις, έπειτα από μια ημέρα κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με τα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών, που αλληλοκατηγορούνται για το ποιος άρχισε πρώτος τις εχθροπραξίες.

Τα δύο Υπουργεία ανέφεραν σε χωριστές ανακοινώσεις πως "μάχες διεξάγονται" σήμερα το πρωί στο βόρειο σύνορο μεταξύ των δύο χωρών.

Το Ερεβάν, όπως και το Μπακού, υποστηρίζει πως απάντησε σε επίθεση των αντιπάλων. Οι δύο χώρες, η σύγκρουση των οποίων διαρκεί εδώ και δεκαετίες, είχαν προχωρήσει την προηγουμένη σε κατάπαυση του πυρός έπειτα από τρεις ημέρες συγκρούσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακή Προεδρία με φόντο την κατοχή: Μονομερή μέτρα, ευρωπαϊκά μηνύματα και το ανοιχτό στοίχημα του Κυπριακού

Κυπριακή Προεδρία με φόντο την κατοχή: Μονομερή μέτρα, ευρωπαϊκά μηνύματα και το ανοιχτό στοίχημα του Κυπριακού

Η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων, αλλά και με μια βαριά ιστορική εκκρεμότητα που εξακολουθεί να σκιάζει την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου, που δεν είναι άλλη, από την τουρκική κατοχή και τη συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου, εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα.