Χαμός με το video που δείχνει αστυνομικούς να βάζουν μολότοφ σε τσάντα -VIDEO
16.07.2020 - 16:51
Έντονες αντιδράσεις στα social media με το video από την Πατησίων, η εξήγηση που δίνει η ΕΛ.ΑΣ.
Εκτός από τις εικόνες με τον απίστευτο ξυλοδαρμό δύο διαδηλωτών από αστυνομικούς, χθες το απόγευμα στην Πατησίων, ένα άλλο video έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Σε αυτό λοιπόν έχει καταγραφεί η σύλληψη δύο ανδρών από την ομάδα ΔΡΑΣΗ, όμως η κίνηση ενός αστυνομικού έχει σηκώσει μεγάλη... κουβέντα.
Την ώρα που γίνεται περνάνε χειροπέδες στους δύο νεαρούς, κατεβαίνει από ένα μηχανάκι ένας άνδρας της ΕΛ.ΑΣ κρατώντας στα χέρια του ένα πλαστικό μπουκάλι με κίτρινο υγρό, το οποίο μάλλον είναι μολότοφ που δεν είχε σκάσει και το βάζει σε μία τσάντα που είναι πάνω σε ένα άλλο μηχανάκι.
Στα social media λοιπόν δημιουργηθεί ένας μικρός με τις εικόνες αυτές, καθώς αρκετοί χρήστες του Twitter και του Facebook, υποστηρίζουν οτι πρόκειται για «φύτεμα» ενοχοποιητικών στοιχείων. Από την Ελληνική Αστυνομία, προσπαθώντας να εξηγήσουν τις εικόνες αυτές λένε τα εξής.
1. Το μηχανάκι στο οποίο είναι η τσάντα, είναι αυτά που χρησιμοποιούνται από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ (κάτι που επιβεβαιώνεται από το είδος του δικύκλου και το γεγονός οτι έχει πυροσβεστήρα).
2. Αναφορικά με τα αντικείμενα τώρα, υποστηρίζουν πως πρόκειται για ευρήματα από την περιοχή που μπήκαν στην τσάντα, προκειμένου να μεταφερθούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και να εξεταστούν.
Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.