Στα €1,34 δισ. οι δόσεις που αναστάλθηκαν μέχρι 19 Ιουνίου σε τράπεζες και εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων

Στα €1,34 δισ. οι δόσεις που αναστάλθηκαν μέχρι 19 Ιουνίου σε τράπεζες και εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων

Στο €1,34 δισεκατομμύρια ανήλθε στις 19 Ιουνίου του 2020 το συνολικό ποσό των δόσεων χορηγήσεων που έχουν ανασταλεί, ύστερα από σχετικό αίτημα δανειοληπτών, από τα €1,31 δισ. που ανερχόταν στις 5 Ιουνίου του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα την Πέμπτη η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ).

Αναστολή δανείων αιτήθηκαν συνολικά 50.586 δανειολήπτες, εκ των οποίων οι 44.428 αφορούν νοικοκυριά και οι 6.158 επιχειρήσεις.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία τόσο σε αδειοδοτημένα πιστωτικά ιδρύματα όσο και σε εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων, από το συνολικό ποσό των δόσεων που έχουν ανασταλεί, ποσό ύψους €929,5 εκατ. αφορά εταιρικά δάνεια και € 408,2 εκατ. δάνεια νοικοκυριών.
 
Η συμβατική αξία των δανείων για τα οποία ζητήθηκε αναστολή δόσεων ανήλθε στις 19 Ιουνίου σε €11,75 δισεκατομμύρια, από €11,44 δισ. που ανέρχονταν στις 5 Ιουνίου, εκ των οποίων τα €7,07 δισ. αφορούν επιχειρηματικά δάνεια και τα υπόλοιπα, €4,67 δισ. δάνεια νοικοκυριών.
 
Από τα εταιρικά δάνεια, το μεγαλύτερο ποσό των δανείων για τα οποία ζητήθηκε μέχρι τις 19 Ιουνίου αναστολή δόσεων, αφορά τον τομέα φιλοξενίας και εστίασης με μικτή αξία €1,75 δισ. και 728 δανειολήπτες.
 
Ακολουθεί ο τομέας των δραστηριοτήτων ακίνητης ιδιοκτησίας με €1,31 δισ., (691 δανειολήπτες), οι κατασκευές με μικτή αξία δανείων €1,19 δισ. (628 δανειολήπτες) και το χονδρικό και λιανικό εμπόριο με €1,15 δισ. (1.770 δανειολήπτες).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λιμουζίνα Προεδρικού: Τι πραγματικά ισχύει με τις €595.000-Ερωτήματα για διαρροή «εμπιστευτικού» εγγράφου

Λιμουζίνα Προεδρικού: Τι πραγματικά ισχύει με τις €595.000-Ερωτήματα για διαρροή «εμπιστευτικού» εγγράφου

Μια διαφορετική εικόνα από αυτή που δημιουργήθηκε γύρω από το ποσό των €595.000 για το νέο θωρακισμένο όχημα της Προεδρίας μεταφέρουν έγκυρες πηγές, οι οποίες ξεκαθαρίζουν ότι ούτε αγορά στη συγκεκριμένη τιμή έχει αποφασιστεί, ούτε πρόκειται να προστεθεί ακόμη μία λιμουζίνα στον υφιστάμενο στόλο.