ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΠΟΒΕΚ αναλαμβάνει αγώνα για διάσωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου

Η ΠΟΒΕΚ αναλαμβάνει αγώνα για διάσωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου

Αγώνα για διάσωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των τουριστικών περιοχών της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου αναλαμβάνουν η ΠΟΒΕΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου, οι Σύνδεσμοι Καταστηματαρχών ΠΟΒΕΚ Αγίας Νάπας και Πρωταρά, ο Σύνδεσμος ΕΝΕΜΟΤΟ ΠΟΒΕΚ Αμμοχώστου, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων ΠΟΒΕΚ Αμμοχώστου, ο ΠΑΣΙΚΑ και ο ΣΙΚΑ Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Γενική Συνομοσπονδία της ΠΟΒΕΚ μαζί με τους Συνδέσμους της στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και με την συνεργασία και συμμετοχή των Συνδέσμων ΠΑΣΙΚΑ Αμμοχώστου και ΣΙΚΑ Αμμοχώστου, αναλαμβάνουν αγώνα για την διάσωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των τουριστικών περιοχών της επαρχίας».
 
Προστίθεται ότι «την πανδημία του κορωνοϊού την αντιμετωπίσαμε με επιτυχία και οι κίνδυνοι «θανάτου» μας έχουν ελαχιστοποιηθεί.  Η οικονομική κρίση που ακολούθησε της πανδημίας απειλεί να εξοντώσει την πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή».
 
Αφού σημειώνεται πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου εξαρτώνται «αποκλειστικά από τον τουρισμό» αναφέρεται ότι η τουριστική περίοδος είναι 4 με 5 μήνες τον χρόνο και «καλούμαστε να καλύψουμε όλα τα έξοδα του χρόνου με τα τεράστια ενοίκια και να ζήσουμε τις οικογένειες μας. Φέτος ο τουρισμός είναι μηδέν, χωρίς έσοδα και χωρίς έσοδα αλλά τα έξοδα είναι έξοδα».
 
Ο κίνδυνος, συνεχίζει η ανακοίνωση «να καταστραφούν οι επιχειρήσεις μας, δεν είναι απλά ορατός, έχει γίνει εφιάλτης, έγινε βεβαιότητα. Οι επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού δεν είναι υπόθεση μόνο των μικρών επιχειρήσεων, είναι υπόθεση όλων».
 
Η ΠΟΒΕΚ καλεί «το κράτος να σταματήσει να κρύβεται πίσω από "αντισυνταγματικά τεχνάσματα" και να δώσει λύσεις άμεσα, όσο είμαστε ακόμα ζωντανοί. Οι τουριστικές περιοχές βρίσκονται σε απόγνωση και βοούν» ενώ ταυτόχρονα απαιτούν να έχουν ισότιμη μεταχείριση με τους άλλους, να τους δοθούν οι ευκαιρίες που τους αναλογούν και δικαιούνται.
 
Η κρίση, καταλήγει η ανακοίνωση «δεν είναι περισσότερο για τους μικρούς, είναι ισότιμα για όλους».
 
Η ΠΟΒΕΚ θα πραγματοποιήσει δημοσιογραφική διάσκεψη με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση, την Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 11 το πρωί στο ανοικτό θεατράκι του Μουσείου «Θάλασσα» στην Αγία Νάπα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top