ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολονύχτιες επαφές στις Βρυξέλλες - Το μεσημέρι εκ νέου η Ολομέλεια των 27

Ολονύχτιες επαφές στις Βρυξέλλες - Το μεσημέρι εκ νέου η Ολομέλεια των 27

Μετά από επαφές που συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, στις 05:30 (20/7) τοπική ώρα (06: 30 ώρα Κύπρου) ξεκίνησε και πάλι η σύνοδος της ολομέλειας των 27 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η σύνοδος είχε διακοπεί στις 23:30, αρχικά για 45 λεπτά με σκοπό νέες διμερείς επαφές.

Οι επαφές μεταξύ των βορείων και νοτίων κρατών με τον Πρόεδρο Σαρλ Μισέλ είχαν να κάνουν και πάλι με την πρόταση για το ύψος των επιχορηγήσεων.

Μετά από εκτεταμένες συζητήσεις που έφτασαν μέχρι τα 375 δισ.ευρώ (από το σύνολο των 750 του ταμείου ανάκαμψης), σύγκλιση φέρεται να υπάρχει στην αναλογία 390 δισ.ευρώ επιχορηγήσεις και 360 δισ.ευρώ δάνεια. Τόσο η ομάδα των “Frugal 5”, όσο και οι Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, έδειξαν ισχυρές αντιστάσεις στο να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους.

Η συζήτηση στην ολομέλεια κράτησε μόλις 25 λεπτά. Ο Πρόεδρος αποφάσισε στις 05:55 νέα διακοπή και σύγκληση εκ νέου στις 14:00 (20/7) το μεσημέρι.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top