ΚΥΠΡΟΣ: Μεγάλη μείωση στον κύκλο εργασιών βιομηχανίας τον Απρίλιο λόγω κορωνοϊού

ΚΥΠΡΟΣ: Μεγάλη μείωση στον κύκλο εργασιών βιομηχανίας τον Απρίλιο λόγω κορωνοϊού

Μείωση της τάξης του 31% σε ετήσια βάση σημειώθηκε τον Απρίλιο φέτος (2020) στον κύκλο εργασιών βιομηχανίας στην Κύπρο, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, η οποία σημειώνει ότι πρόκειται για τοΝ δεύτερο μήνα εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Το πρώτο τετράμηνο του χρόνου η μείωση  ήταν 4,9%. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, κατά τον Απρίλιο 2020, δεύτερο μήνα κατά τον οποίο συνέχισαν να εφαρμόζονται στην Κύπρο τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών Βιομηχανίας έφτασε στις 90,9 μονάδες (βάση 2015=100), σημειώνοντας μείωση 31,0% σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2019.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2020, ο δείκτης παρουσίασε μείωση 4,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

Στον τομέα της μεταποίησης, τον Απρίλιο 2020 ο δείκτης έφτασε τις 94,7 μονάδες, δηλαδή σημείωσε μείωση 31,9% σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2019.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έκτακτο σχέδιο για πυρόπληκτους: Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων ενέκρινε το σχέδιο €15,5 εκ. για ζημιές στη γεωργία

Έκτακτο σχέδιο για πυρόπληκτους: Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων ενέκρινε το σχέδιο €15,5 εκ. για ζημιές στη γεωργία

Την έγκριση της, υπό όρους, για το έκτακτο Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων για αντιστάθμιση των ζημιών που προκλήθηκαν στη γεωργική παραγωγή και στα μέσα παραγωγής από την πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 23/07/2025 στην επαρχία Λεμεσού, συνολικού προϋπολογισμού €15,5 εκατομμύρια, αποφάσισε η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων Στέλλα Μιχαηλίδου με απόφαση που εξέδωσε, την 30η Ιουλίου 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE