Το τερμάτισε ο «αρχιτέκτονας του τουρκολιβυκού μνημονίου» Τζιχάτ Γιαϊτζί: Ζητά αλλαγή της ονομασίας του Αιγαίου

Το τερμάτισε ο «αρχιτέκτονας του τουρκολιβυκού μνημονίου» Τζιχάτ Γιαϊτζί: Ζητά αλλαγή της ονομασίας του Αιγαίου

Ο Τούρκος αντιναύαρχος ε.α. πρότεινε να μετονομαστεί το Αιγαίο σε «Θάλασσα των Νήσων» ή «Βόρεια Μεσόγειος»

Αλλαγή του ονόματος του... Αιγαίου ζητά ο Τούρκος εν αποστρατεία -πλέον- αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, λόγω του ελληνικού ονόματος του αρχιπελάγους!
 
Ο Γιαϊτζί, γνωστός και ως «ο αρχιτέκτονας του μνημονίου συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης» και εμπνευστής του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», ανέφερε ότι «η Τουρκία δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τη λέξη "Αιγαίο" που έχει ελληνική ρίζα».
 
Ο ίδιος, μιλώντας στη διάρκεια εγκαινίων του τμήματος Ναυτιλίας και Παγκόσμιας Στρατηγικής σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, πρότεινε μάλιστα να μετονομαστεί το Αιγαίο σε «Θάλασσα των Νήσων» ή «Βόρεια Μεσόγειος»
 
Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί αποστρατεύτηκε πρόσφατα λόγω της κόντρας του με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.
 
ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σαφές μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία από τη Βουλή των Ελλήνων - «Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

Σαφές μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία από τη Βουλή των Ελλήνων - «Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων στην Αθήνα, έστειλε μήνυμα ενότητας, ιστορικής μνήμης και συνέχισης του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου.