Συμφώνησαν τηλεφωνικώς στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης, Μπορρέλ - Τσαβούσογλου

Συμφώνησαν τηλεφωνικώς στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης, Μπορρέλ - Τσαβούσογλου

Συμφώνησαν τηλεφωνικώς στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης, Μπορρέλ - Τσαβούσογλου.

Στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και σε νέα συνάντηση πριν από το Gymnich στα τέλη Αυγούστου συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από λίγο, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορρέλ και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα με ανάρτήση του σε κοινωνικό δίκτυο, ο Ύπατος Εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι "σε συνέχεια της συζήτησης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) για την Τουρκία και την περαιτέρω αύξηση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο συνομίλησα με τον Μελβούτ Τσαβούσογλου και συμφωνήσαμε σχετικά με την ανάγκη να αποκλιμακωθεί η ένταση και να συναντηθούμε πριν από το άτυπο Συμβούλιο Gymnich. Συμφωνήσαμε επίσης να συνεργαστούμε για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου".

Νωρίτερα, ο Ζοζέφ Μπορρέλ ανακοίνωσε ότι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αλ Σεράι με αντικείμενο την αποκλιμάκωση γύρω από το Sirte - Jufra, τη συμφωνία για αξιόπιστη κατάπαυση του πυρός και την επείγουσα επανάληψη της παραγωγής πετρελαίου που παραμένουν "κοινές προτεραιότητες". Όπως σημείωσε, "πρέπει να εργαστούμε από κοινού στη διαδικασία του Βερολίνου για να τερματίσουμε τις συγκρούσεις με πραγματική δέσμευση από όλες τις πλευρές για να σώσουμε την ενότητα της Λιβύης".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έστειλε μήνυμα για λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας ο ΠτΔ - Τι ξεκαθάρισε

Έστειλε μήνυμα για λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας ο ΠτΔ - Τι ξεκαθάρισε

Σαφές μήνυμα ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει με τις σωστές θεσμικές και νομικές διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την ομιλία του στην τελετή θεμελίωσης της νέας πανεπιστημιακής Σχολής του ΤΕΠΑΚ στην πόλη.

BEST OF TOTHEMAONLINE