ΔΙΕΘΝΗ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Ο επικεφαλής του αμερικανικού στρατού, ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, πραγματοποίησε την Παρασκευή (24/7)αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ισραήλ για να συζητήσει για «το Ιράν και τις περιφερειακές προκλήσεις για την ασφάλεια», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο ισραηλινός στρατός ενισχύει την παρουσία του στα βόρεια σύνορα της χώρας και έπληξε στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας στρατιωτικούς στόχους στο νότιο τμήμα της Συρίας, σε αντίποινα για βολές όλμων από την εμπόλεμη χώρα νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Ο στρατηγός Μίλι συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντς και τον επικεφαλής του ισραηλινού στρατού Αβίβ Κοχάβι.

Ο Γκαντς δήλωσε ότι στις συνομιλίες που είχε με τον Αμερικανό στρατηγό υπογράμμισε «την ανάγκη να συνεχιστεί η πίεση στο Ιράν και τους εταίρους του».

Ο ισραηλινός στρατός «είναι προετοιμασμένος και έτοιμος για οποιοδήποτε σενάριο και οποιαδήποτε απειλή και δεν θα πρότεινα στους εχθρούς μας να μας δοκιμάσουν».

«Δεν επιθυμούμε την κλιμάκωση, αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τους Ισραηλινούς πολίτες», υπογράμμισε ο Γκαντς.

Ο Ισραηλινός Υπουργός εκτίμησε άλλωστε ότι η επίσκεψη του Μίλι υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς σε θέματα ασφαλείας μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Ισραήλ.

AΠΟ ΚΤΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top