Αισθητή η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Αισθητή η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Αισθητή είναι η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Και θα γίνει ακόμη πιο αισθητή εντός της ημέρας (25/07) οπότε το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» αναμένεται να βρεθεί στην Κρήτη.

Επρόκειτο να περάσει τη διώρυγα του Σουέζ εντός της ημέρας και θα βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο για περίπου δύο ημέρες, ενώ θα συνοδεύεται από 12 πολεμικά πλοία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από Ελλαδικά Μ.Μ.Ε., κατά το πέρασμά του νοτίως της Κρήτης θα υπάρξουν κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Στην άσκηση αναμένεται να λάβουν μέρος ελληνικά F-16 από το αεροδρόμιο της Σούδας και F-18 του αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Το "Αϊζενχάουερ" φέρει περίπου 90 πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και έχει πλήρωμα 5.600 άτομα.

Εξάλλου, την Παρασκευή (24/07) εντοπίστηκε στην ανατολική Μεσόγειο το αεροσκάφος Poseidon AE6872 του αμερικανικού ναυτικού.

Περιπολούσε στα ανοιχτά της Αιγύπτου.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αεροσκάφος που έχει ως στόχο την παρακολούθηση και εξουδετέρωση πολεμικών σκαφών και υποβρυχίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη συνάντηση με Έρχιουρμαν: Ειλικρινά ευελπιστώ να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα

ΠτΔ πριν τη συνάντηση με Έρχιουρμαν: Ειλικρινά ευελπιστώ να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα

Tην ελπίδα να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τη σημερινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, λίγο πριν αναχωρήσει για το τετ-α-τετ στην προστατευμένη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE