Τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον: Kατέβασαν το tweet για το Ορούτς Ρέις

Τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον: Kατέβασαν το tweet για το Ορούτς Ρέις

Η πρεσβεία της Τουρκία στις ΗΠΑ ανακοίνωσε με tweet την έναρξη σεισμικών ερευνών, την ώρα που πληροφορίες ανέφεραν ότι μονάδες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που βρίσκονταν στο Αιγαίο μετακινούνται προς τις βάσεις τους, γεγονός που είχε ερμηνευτεί ως ένδειξη αποκλιμάκωσης, γεγονός που προκάλεσε ερωτήματα.

Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα και λίγο πριν τα μεσάνυχτα ώρα Kύπρου απέσυρε το tweet και έγραψε ότι το Oruc Reis είχε δηλώσει στις 21 Ιουλίου ότι θα ξεκινήσει τις έρευνες. 

Σύμφωνα με τον χάρτη του marinetraffic.com, το Ορούτς Ρέις βρίσκεται ακόμα στην Αττάλεια. 

Το αρχικό tweet της τουρκικής πρεσβείας στις ΗΠΑ

«Το τουρκικό σκάφος Oruc Reis ξεκίνησε τις σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει η ανάρτηση της πρεσβείας της Τουρκίας στης Ουάσινγκτον και συνεχίζει: «Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τη δικαιοδοσία που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της». 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η πρώτη τοποθέτηση για το επίμαχο βίντεο - «Σε κανέναν δεν θα δώσω το δικαίωμα να κατηγορηθώ για θέματα διαφθοράς»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η πρώτη τοποθέτηση για το επίμαχο βίντεο - «Σε κανέναν δεν θα δώσω το δικαίωμα να κατηγορηθώ για θέματα διαφθοράς»

Οποιοσδήποτε έχει στοιχεία για άμεσο ή έμμεσο χρηματισμό μου να τα καταθέσει αμέσως στις αρμόδιες Αρχές του κράτους, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ επεσήμανε πως οι ξένες εταιρείες που έρχονται στην Κύπρο για να επενδύσουν πρέπει να προσφέρουν και κοινωνικά, μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, για το κράτος.

BEST OF TOTHEMAONLINE