ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για 'διαπεριφερειακά καινοτόμα έργα'

 Κομισιόν: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για 'διαπεριφερειακά καινοτόμα έργα'

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για "θεματικές εταιρικές σχέσεις", οι οποίες θα διαχειριστούν "διαπεριφερειακά καινοτόμα έργα" και με τα οποία "θα στηριχθεί η αντίδραση στην πανδημία του κορωνοϊού και η ανάκαμψη ύστερα από αυτήν", δημοσίευσε την Παρασκευή (27/7) η Κομισιόν και συγκεκριμένα, η Επίτροπος Ελίζα Φερέιρα. 

Σύμφωνα με την Κομισιόν "στόχος της πρόσκλησης είναι να βοηθήσει τις περιφέρειες να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την κρίση, να αναπτύξουν ανθεκτικότητα και να βασιστούν στον πράσινο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό για την ανάκαμψη των τομέων που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως η υγεία και ο τουρισμός".

Η Κομισιόν αναφέρει ότι στοχεύει "στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από διακρατικές εταιρικές σχέσεις περιφερειακών αρχών και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων -όπως πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, συνεργατικά σχήματα και ΜΜΕ-, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να διαχειριστούν διαπεριφερειακές εταιρικές σχέσεις καινοτομίας με σκοπό να διευκολυνθεί η εμπορική εκμετάλλευση και η κλιμάκωση των διαπεριφερειακών έργων καινοτομίας, καθώς και η παροχή κινήτρων για επενδύσεις από τις επιχειρήσεις".

Η πρόσκληση θα στηρίξει "διαπεριφερειακές εταιρικές σχέσεις σε τέσσερις θεματικούς τομείς".

Πρώτον, όπως αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση για την πρόσκληση, "η εταιρική σχέση για την ανάπτυξη της ιατρικής αξιακής αλυσίδας αφορά τη βελτίωση των ιατρικών προϊόντων ή συσκευών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε οποιοδήποτε επίπεδο της αξιακής αλυσίδας, δηλαδή από τον σχεδιασμό έως τη διανομή".

Δεύτερον, "η εταιρική σχέση για την ασφάλεια και τη διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων συνδέεται με το θέμα της κυκλικής οικονομίας στον τομέα της υγείας.

Η τρίτη εταιρική σχέση αφορά "έργα που ενθαρρύνουν τον βιώσιμο και ψηφιακό τουρισμό".

Η τέταρτη εταιρική σχέση εστιάζεται στην ανάπτυξη "τεχνολογιών υδρογόνου σε περιοχές υψηλής έντασης άνθρακα, για παράδειγμα μέσω της μετατροπής των υφιστάμενων αναθρακωρυχείων, μεταλλουργείων και των εγκαταστάσεων παραγωγής".

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι "ως τα τέλη του 2021, κάθε επιλεγμένη εταιρική σχέση θα πρέπει να έχει καθορίσει ένα σύνολο δράσεων με τις οποίες να επιταχύνεται η καθιέρωση των καινοτομιών, η εμπορική εκμετάλλευση και η κλιμάκωση των διαπεριφερειακών επενδυτικών έργων".

"Οι επιλεγμένες εταιρικές σχέσεις θα πρέπει επίσης να έχουν αναλύσει τα οικονομικά και νομικά εμπόδια στην εμπορική εκμετάλλευση και την κλιμάκωση, και να έχουν αναπτύξει συνεργασία με άλλα προγράμματα και πρωτοβουλίες της ΕΕ", σημειώνει.

Τέλος σημειώνεται ότι, "οι επιλεγμένες δράσεις θα πρέπει να συνεργάζονται με καθιερωμένες εταιρικές σχέσεις σε άλλους τομείς, οι οποίες καλύπτονται από τις τρεις θεματικές πλατφόρμες έξυπνης εξειδίκευσης".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top