Κοινή άσκηση Ελλάδας - Κύπρου: Συμμετοχή φρεγάτας ΄Κανάρης' και ελικοπτέρου - Φωτογραφίες και Video

Κοινή άσκηση Ελλάδας - Κύπρου: Συμμετοχή φρεγάτας ΄Κανάρης' και ελικοπτέρου - Φωτογραφίες και Video

Τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε  κοινή άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) Κύπρου - Ελλάδος με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ - 03/20».

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή της Ελληνικής Φρεγάτας ‘’ΚΑΝΑΡΗΣ’’, Ελικοπτέρου της 460 Μοίρας Έρευνας-Διάσωσης της Κ.Δ καθώς και εξειδικευμένων νοσηλευτών της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Τον συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Αεροναυτικών Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Ελλάδος.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την 3η προγραμματισμένη δραστηριότητα, εντός του 2020 και εντάσσεται στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας, μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η συνεχής παρουσία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη κοινών διαδικασιών για αντιμετώπιση καταστάσεων κινδύνου στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE