ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ του ΑΚΕΛ: Έκκληση προς τον ΠτΔ να αφουγκραστεί την απόγνωση των μικρών επιχειρήσεων

ΓΓ του ΑΚΕΛ: Έκκληση προς τον ΠτΔ να αφουγκραστεί την απόγνωση των μικρών επιχειρήσεων

‘Εκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Υπουργό Οικονομικών και στην Κυβέρνηση γενικότερα να ακούσουν την κραυγή απόγνωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των αυτοτελώς εργαζομένων και να πάρουν μέτρα τα οποία πραγματικά θα τους στηρίζουν απηύθυνε τη Δευτέρα 27/07,ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού καλώντας ταυτόχρονα την Υπουργό Εργασία να περιορίσει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σε δήλωση μετά τη συνάντηση με την Αντιπροσωπεία Συνασπισμού Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτουμένων (Σ.Υ.Μ.Ε.Α.), είπε ότι στο πλαίσιο της συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοτελώς εργαζόμενοι και πως μεταφέρθηκε μήνυμα απόγνωσης για τα τεράστια προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στον τομέα τους, το ίδιο  μήνυμα «που λαμβάνουμε όλους αυτούς τους μήνες από τις επαφές που έχουμε με όλους τους μικρούς καταστηματάρχες και τους αυτοεργοδοτούμενους», συμπλήρωσε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ παρατήρησε ότι η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν προσπάθησε να επιλύσει αυτά τα προβλήματα, προσθέτοντας ότι «επιμένουμε πως η Κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει απευθείας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοεργοδοτούμενους».
 
Συνεχίζοντας ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα 100 εκ. ευρώ που αποφασίστηκε για τη στήριξη προς αυτές τις οικονομικές δραστηριότητες δεν είναι ουσιαστική βοήθεια.
 
Πρόσθεσε ότι θα πάρουμε από την ΕΕ κονδύλι που ανέρχεται στο 1,5 δις για χορηγίες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πανηγύρισε επειδή πήραμε αυτά τα λεφτά και συνεχίζοντας εξέφρασε ευχή και ελπίδα αυτά τα κονδύλια να δοθούν με μορφή χορηγιών προς την οικονομία και ιδιαίτερα προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας.
 
«Χρειάζονται άμεση στήριξη και όχι δάνεια», συνέχισε αναφέροντας ότι κανένας δεν θα πάει να δανειστεί με όρους που θα αποφασίσει η τράπεζα για να πληρώνει τα ενοίκια ή τους μισθούς των υπαλλήλων.
 
Περαιτέρω ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει είναι το θέμα των ενοικίων και διατύπωσε τη θέση ότι για το συγκεκριμένο θέμα η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έκανε τίποτε απολύτως.
 
Αν πραγματικά θέλει να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αποτρέψει το κλείσιμο εκατοντάδων ίσως και χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων θα πρέπει να εξετάσει ποια μέτρα λαμβάνει για τη στήριξη αυτών των επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τα ενοίκια, πρόσθεσε.
 
Είπε ακόμα ότι εξακολουθεί να κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι τους το θέμα των πλειστηριασμών, παρατηρώντας ότι αν η Κυβέρνηση δεν συνειδητοποιήσει ότι πάρα πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να χάσουν την επαγγελματική τους στέγη, με τις νομοθεσίες που υπερψήφισε η πλειοψηφία στη Βουλή και ότι αυτές πρέπει να διαφοροποιηθούν, τότε τα προβλήματα θα είναι τεράστια, η κυπριακή οικονομία θα περάσει σε μια φάση πολύ επικίνδυνη και πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να κλείσουν.
 
Συνέχισε αναφέροντας πως άλλο θέμα που είναι ανοιχτό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, για μερικά χρόνια και αποτελεί πληγή για τη συνοχή των κυπριακών οικογενειών είναι το ωράριο των καταστημάτων τις Κυριακές, παρατηρώντας ότι η Υπουργός Εργασίας έχει πλέον στα χέρια της την αρμοδιότητα «και η έκκληση μας είναι να την ασκήσει ώστε να διασφαλίσει ότι θα παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές μόνο εκείνα τα καταστήματα τα οποία βρίσκονται σε πραγματικά τουριστικές περιοχές, παρόλο που φαίνεται ότι φέτος έχουμε χάσει το παιγνίδι με τον τουρισμό.»
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να τους στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, εντός και εκτός Βουλής και ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αρκετό να τους στηρίζει το ΑΚΕΛ, αλλά χρειάζονται τη στήριξη της πλειοψηφίας των κοινοβουλευτικών κομμάτων και πάνω από όλα την υποστήριξη της Κυβέρνησης.

Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top