ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Μπουρλότο σε δύο σταθμευμένα οχήματα - Η δράση της Πυροσβεστικής

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Μπουρλότο σε δύο σταθμευμένα οχήματα - Η δράση της Πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 27ης  Ιουλίου  2020 μέχρι και τις 06.30 της 28ης  Ιουλίου  2020 ανταποκρίθηκε  σε 27 κλήσεις για βοήθεια, δεκατέσσερεις πυρκαγιές, έντεκα ειδικές εξυπηρετήσεις και δυο ψευδείς κλήσεις.

  • Ώρα 12.25. Πυρκαγιά σε ισόγειο χώρο διώροφης οικοδομής στην οδό Θεοδώρου Μαυρόσαββα στα Λύμπια. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Σταθμούς Λευκωσίας με τρία πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 13.06. Η πυρκαγιά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε αποθήκη και δωμάτιο ψυγείου που χρησιμοποιούνταν για εργαστήριο catering. Δεν κινδύνευσε κανένας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ηλεκτρικού προβλήματος.
  •  Ώρα 13.33. Πυρκαγιά σε 35 εκτάρια από ξηρά χόρτα, πυκνή ψηλή άγρια βλάστηση και πεύκα νοτιά του χωρίου Αμαργέτη και σε πολύ δύσβατη περιοχή στην Πάφο. Από την πυρκαγιά κινδύνευσαν και οικίες του χωριού Πενταλιά όπου και έγινε και εκκένωση πέντε οικιών από την Πυρ. Υπηρεσία. Εργάστηκαν για την κατάσβεση της δέκα πυροσβεστικά, οχήματα από τις Επαρχίες Πάφου -ενισχυμένα- και Λεμεσού, καθώς και από την ΕΜΑΚ, δέκα πυροσβεστικά οχήματα από Τμήμα Δασών, αριθμός προωθητών γαιών, δυνάμεις από το Ταμείο Θήρας, Πολιτική Άμυνα, Κοινοτικού Συμβουλίου Πενταλιάς και πολίτες. Επίσης, είχαν ενεργοποιηθεί και επιχειρήσει συνολικά οκτώ εναέρια μέσα της Δημοκρατίας συμπεριλαμβανομένου και ελικοπτέρου των Βρετανικών Βάσεων. Στο μέρος της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.
  • Ώρα 16.36. Πυρκαγιά σε δύο εκτάρια από ξηρά χόρτα και αγρία βλάστηση μεταξύ των χωριών Γιόλου και Πολέμι στην Πάφο. Η πυρκαγιά βρισκόταν σε δύσβατη περιοχή. Επιχείρησαν για την κατάσβεση δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.
  • Ώρα 20.34. Πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Volvo, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε γκαράζ οικίας  στο χωριό  Δευτερά Επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Σταθμό Λακατάμιας με δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20.57. Από την πυρκαγιά υπέστη εκτεταμένες ζημιές η δεξιά πλευρά του οχήματος. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.
  • Ώρα 03.36. Πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Toyota Corolla το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε δρόμο  στο χωριό Αστρομερίτη. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Σταθμό Λακατάμιας με δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 04.08. Από την πυρκαγιά υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top