ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι τρεις παράμετροι που οδήγησαν στην αποχώρηση των 5 από το ΔΗΚΟ -'Πολιτικές συνεργασίες α λα καρτ'

Οι τρεις παράμετροι που οδήγησαν στην αποχώρηση των 5 από το ΔΗΚΟ -'Πολιτικές συνεργασίες α λα καρτ'

Όπως διαφάνηκε από την επιστολή των 5 αποχωρησάντων στελεχών του ΔΗΚΟ, αλλά και τις μετέπειτα τοποθετήσεις τους, η σύγκρουση δεν επήλθε αποκλειστικά για ιδεολογικούς λόγους.

Του Γιώργου Τάττη

Έχει να κάνει και με ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του κόμματος, του ρόλου που καλείται να επιτελέσει στο πολιτικό σκηνικό, καθώς και για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Σε ένα πρώτο επίπεδο, γίνεται λόγος περί μιας «κλειστής ομάδα που περιβάλλει (τον Νικόλα Παπαδόπουλο), όπου αποφασίζει ο ένας και οι υπόλοιποι είτε οφείλουν να ακολουθούν είτε περιθωριοποιούνται ή εκπαραθυρώνονται». Παράλληλα, οι 5 αποχωρήσαντες ρίχνουν βολές για αυταρχικότητα στις αποφάσεις, λέγοντας ότι «τα συλλογικά όργανα του κόμματος απέκτησαν διακοσμητικό χαρακτήρα».

Απομακρύνεστε από την ιδεολογία του Κέντρου
Σε ένα δεύτερο επίπεδο, τα 5 στελέχη βλέπουν και μια εκρίζωση των βασικών ιδεολογικών συνισταμένων του κέντρου. Υποστηρίζουν ότι «τα συστατικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Κέντρο, η σύνθεση απόψεων, ακόμα και η συνύπαρξη διαφορετικών απόψεων, η μετριοπάθεια, η συνεννόηση σε θέματα της καθημερινότητας αλλά και ευρύτερα πολιτικά θέματα όπως της οικονομίας και το Κυπριακό έχουν ακυρωθεί».

Και στο βάθος… Οι συνέργεις με ΔΗΣΥ και η εκλογική συνεργασία με ΑΚΕΛ
Ως εκ τούτου, η ιδεολογική απομάκρυνση από τον χώρο το κέντρου, όπως φέρεται να υποστηρίζουν οι 5, οδηγεί και σε «πολιτικές συνεργασίες αλά καρτ», «αντιφατική αντιπολίτευση», «θολό στίγμα», «προβληματική φυσιογνωμία» και «διαρκείς μεταπτώσεις σε θέσεις». Δεν παραλείπουν φυσικά να αναφερθούν, με πιο άμεσο τρόπο στις δηλώσεις τους, για τις συνέργειες με τον ΔΗΣΥ, αλλά και τις διαβουλεύσεις με το ΑΚΕΛ για ανάδειξη του επόμενου Προέδρου.

 

Γιώργος Τάττης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top