Ικανοποίηση της Κύπρου για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ικανοποίηση της Κύπρου για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Την ικανοποίηση της κυπριακής Κυβέρνησης για την ανανέωση της εντολής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) «στην τρέχουσα ισχύ και διαμόρφωση της», με το ψήφισμα 2537, εξέφρασε με δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.


«Η επί τόπου κατάσταση και οι συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις, αποδεικνύουν ότι η Δύναμη είναι απαραίτητη. Γι `αυτό, ως χώρα υποδοχής, έχουμε δώσει τη συγκατάθεσή μας για την ανανέωση της εντολής», ανέφερε ο Κύπριος πρέσβης.

Ο κ. Μαυρογιάννης ευχαρίστησε εκ μέρους της Κυβέρνησης τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τη Γραμματεία του ΟΗΕ και το προσωπικό της UNFICYP για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη διασφάλιση της σταθερότητας στην Κύπρο, ενόσω ακόμη δεν επιτυγχάνεται η ειρήνη.

«Ελπίζουμε ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν σύντομα την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας», κατέληξε.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Το πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο δεν ηρεμεί, αλλά φαίνεται να ανοίγει ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα μέτωπα. Την ώρα που στον Δημοκρατικό Συναγερμό επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι και να διατηρηθεί η εικόνα της κομματικής ενότητας- κάτι που δεν φαίνεται να είναι εφικτό- η υπόθεση του περιβόητου «μυστικού δείπνου» αποκτά πλέον θεσμική συνέχεια, ενώ στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ η αντιπαράθεση για την επιλογή του υποψηφίου των Προεδρικών του 2028, παίρνει όλο και πιο προσωπικά χαρακτηριστικά.