Επικοινωνία Μητσοτάκη – Αναστασιάδη για το Barbaros

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Αναστασιάδη για το Barbaros

Απαράδεκτο χαρακτήρισε το γεγονός ότι το τουρκικό ερευνητικό Barbaros βρίσκεται εντός κυπριακής ΑΟΖ, χαρακτήρισε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας σημείωσε, παράλληλα, ότι το πρωί της Πέμπτης 30/07, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Καταστήσαμε σαφές πως δεν θα δεχτούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Θέλουμε διάλογο μόνο όσον αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», είπε ο κ. Πέτσας αναφορικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο. 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE