Υπουργός Δικαιοσύνης: Ζήτησε από την Αστυνομία εντατικούς ελέγχους για περιορισμό του κορωνοϊού

Υπουργός Δικαιοσύνης: Ζήτησε από την Αστυνομία εντατικούς ελέγχους για περιορισμό του κορωνοϊού

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από την Αστυνομία να τηρήσει με ευλάβεια το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας και να ενταθούν οι έλεγχοι σε υποστατικά και πρόσωπα για περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στην ΑΔΕ Αμμοχώστου με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Υπουργός είπε πως «υπάρχει μία ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων και ειδικά από τη Λεμεσό. Έχω ζητήσει από την Αστυνομία, από τον αρχηγό, την ηγεσία και από όλη την Αστυνομία να τηρήσουν με ευλάβεια το νέο διάταγμα και να εντείνουν τους ελέγχους σε όλη την Κύπρο, αλλά με ειδική έμφαση στη Λεμεσό όπου παρουσιάζεται το πρόβλημα».

Πρόσθεσε ακόμα πως «έχω κάθε εμπιστοσύνη πως με τη συστράτευση των πολιτών αλλά και της πολιτείας θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τον κορωνοϊό».
 
Οσον αφορά την επίσκεψη της στην ΑΔΕ Αμμοχώστου, η κα. Γιολίτη είπε πως αυτή είναι η δεύτερη από σειρά επισκέψεων που προγραμματίζει σε όλη την Κύπρο.
 
Είχαμε την ευκαιρία με την Διεύθυνση συνέχισε «να ανταλλάξουμε απόψεις για μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Τους ενημέρωσα για τις προτεραιότητες του Υπουργείου που αφορούν την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, τη μάστιγα των ναρκωτικών και την οδική ασφάλεια» είπε και σημείωσε πως «στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου είναι πολλά τα ζητήματα στα οποία θα πρέπει να ενσκύψουμε».
 
Ταυτόχρονα ανέφερε ζήτησε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου να ζητήσει και από την ίδια «τα εργαλεία που χρειάζεται για να παράξει έργο ουσιαστικό και μετρήσιμο και αυτό θα αναμένω από την Αστυνομία της επαρχίας Αμμοχώστου».
 
Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στυλιανός Παπαθεοδώρου  ανέφερε πως «εμείς ως Αστυνομία έχουμε ήδη αποσπάσει 42 άτομα στους επαρχιακούς Ουλαμούς Πρόληψης Εγκλημάτων, χωρίς βέβαια να είναι αποκλειστικό καθήκον μόνο αυτό, για να χειριστούμε το νέο διάταγμα που προήλθε από την πολιτεία. Είμαστε επίσης σε πλήρη συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εργασίας και το Υφυπουργείο Τουρισμού με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό σ’ ότι αφορά τους ελέγχους των υποστατικών αλλά και των προσώπων».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπαθεοδώρου είπε πως «ήδη από χθες βράδυ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επαρχία Λεμεσού και θα δοθεί ακόμα περισσότερη βαρύτητα δεδομένου ότι και τα μέτρα όπως τα ακούσαμε από τον Υπουργό Υγείας, θα είναι αυστηρότερα για την πόλη και επαρχία Λεμεσού».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.

BEST OF TOTHEMAONLINE