ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αναρτήσεις φωτογραφιών παιδιών στο διαδίκτυο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αναρτήσεις φωτογραφιών παιδιών στο διαδίκτυο

H Αστυνομία Κύπρου, με ανακοίνωσή της κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αναρτήσεις φωτογραφιών παιδιών στο διαδίκτυο, καθώς είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη πρακτική.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: 

Γονείς, προσοχή στην ανάρτηση φωτογραφιών των παιδιών στο διαδίκτυο!
Ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας

Ο κάθε ένας από εμάς, αναμφίβολα είναι ελεύθερος να αναρτά φωτογραφικό υλικό από τις προσωπικές ή τις οικογενειακές του στιγμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δημοσίευση φωτογραφιών παιδιών στο διαδίκτυο είναι ωστόσο ιδιαίτερα επικίνδυνη πρακτική, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί και από υποθέσεις που διερεύνησε το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, εκτός από φωτογραφίες γυμνών παιδιών, παιδόφιλοι έχουν στα αρχεία τους και φωτογραφίες παιδιών που είτε είναι ντυμένα και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, είτε φέρουν ελαφριά ενδυμασία ή φοράνε μαγιό, για παράδειγμα σε κάποια παραλία.

Ο κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών, μένει για πάντα στο διαδίκτυο και οποιοσδήποτε μπορεί να τις δει, να τις αντιγράψει και να τις φυλάξει στα αρχεία του. Οι φωτογραφίες αυτές μπορεί να τύχουν αλλοίωσης και η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει τυχόν άλλους κίνδυνους γενικότερα.

Ας μην τροφοδοτούμε αυτό το έγκλημα. Ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE