ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜ. ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ: Ξεκίνησε η εκλογική μάχη - Με μάσκες προσέρχονται οι ψηφοφόροι

ΔΗΜ. ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ: Ξεκίνησε η εκλογική μάχη - Με μάσκες προσέρχονται οι ψηφοφόροι

Πέντε υποψήφιοι διεκδικούν τη Δημαρχία της Αγλαντζιάς, για το υπόλοιπο της θητείας, μετά και την υπουργοποίηση του Χαράλαμπου Πετρίδη.

Οι κάλπες έχουν ήδη ανοίξει, με την προεκλογική περίοδο να ήταν ιδιαίτερα έντονη, παρά την δυσκολία της χρονικής περιόδου.

Πέντε υποψήφιοι ρίχτηκαν στην μάχη, αναμένοντας πλέον το τι θα δείξει η κάλπη. Πρόκειται για τους Βασιλειάδου Μαρία που υποστηρίζεται από την ΕΔΕΚ, Ξάνθου Έφη που υποστηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, τον ανεξάρτητο Παναγιώτη (Πανίκο) Πέτρου, τον Κώστα Κόρτα που κατεβαίνει με την στήριξη ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ και τον Ανδρέα Κωνσταντινου που υποστηρίχθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν 14,619 δημότες της Αγλαντζιάς, συμπεριλαμβανομένων και 119 κοινοτικών. Συνολικά θα λειτουργήσουν 23 εκλογικά κέντρα. Οι ώρες που θα διεξαχθεί η ψηφοφορία είναι η καθορισμένη με βάση τη νομοθεσία, δηλαδή αρχίζει η ώρα 7 το πρωί με μια ώρα διακοπή στις 12 το μεσημέρι. Η ψηφοφορία επαναρχίζει στις 13:00 και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει επί τόπου στα εκλογικά κέντρα, ενώ τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι γνωστά μέχρι τις 8 το βράδυ.

Η ανακήρυξη του νέου Δημάρχου θα γίνει τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, η ώρα 11 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών.

Τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα - Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Tο Υπουργείο Υγείας έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους δημότες που θα μεταβούν στα εκλογικά κέντρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Όπως προστίθεται, οι ψηφοφόροι οφείλουν να χρησιμοποιήσουν μάσκα από την είσοδο και μέχρι την αποχώρησή τους από το εκλογικό κέντρο.

Σημειώνεται ότι η μη τήρηση του μέτρου αποτελεί παραβίαση Διατάγματος από τον ίδιο τον πολίτη και το πρόστιμο των €300 βαραίνει τον ίδιο τον πολίτη.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι Λειτουργοί που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα θα πρέπει να φέρουν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Καλούνται όλοι οι ψηφοφόροι να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Λειτουργών της Υπηρεσίας Εκλογών και της Αστυνομίας, με στόχο η διαδικασία να διεξαχθεί ομαλά και με γνώμονα την προστασία της υγείας τόσο των ψηφοφόρων όσο και των ατόμων που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top