Πανικός στη Μαλάτια ανατολικής Τουρκίας από σεισμό 5,2 Ρίχτερ

Πανικός στη Μαλάτια ανατολικής Τουρκίας από σεισμό 5,2 Ρίχτερ

Πανικός προκλήθηκε στην Μαλάτια της ανατολικής Τουρκίας από σεισμό 5,2 στην Κλίμακα Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12.37 και έγινε αισθητός μέχρι το Αντιάγιαμαν, το Ντιγιάρμπακιρ και τις γύρω επαρχίες. Νεκροί δεν υπήρξαν, ωστόσο στο χωριό Τάσκοϊ γκρεμίστηκαν πλίνθινα σπίτια. 

Σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στο τουίτερ, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αναφέρει ότι ο σεισμός σημειώθηκε στην επαρχία Πουτούργκε της Μαλάτιας και σύμφωνα με την ενημέρωση την οποία είχε από τον νομάρχη δεν υπάρχουν καταγγελίες για ζημιές. Προσθέτει ότι συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες. 

Ωστόσο στη συνέχεια ο δήμαρχος Πουτούργκε Μικαϊλ Σουλούκ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί, ωστόσο σπίτια υπέστησαν ζημιές ενώ 4-5 γκρεμίστηκαν. Ανέφερε ότι ο σεισμός κράτησε γύρω στα 10-12 δευτερόλεπτα αλλά τον αισθάνθηκαν πολύ έντονα και οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους πανικόβλητοι στήνοντας αντίσκηνα.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα, την Αίγυπτο, όπου θα συμμετάσχει στο EGYPES 2026, που αποτελεί κορυφαία έκθεση και συνέδριο ενέργειας στην Αίγυπτο, τη Βόρειο Αφρική και τη Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιείται στις 30 Μαρτίου με 1η Απριλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE