Την πρώτη μείωση στην ανεργία από τον Φεβρουάριο παρουσίασε η Ισπανία τον Ιούλιο

Την πρώτη μείωση στην ανεργία από τον Φεβρουάριο παρουσίασε η Ισπανία τον Ιούλιο

Η πρώτη μείωση, από τον περασμένο Φεβρουάριο, στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σημειώθηκε τον Ιούλιο στην Ισπανία, καθώς περισσότερες επιχειρήσεις άρχισαν να επαναλειτουργούν ύστερα από μήνες αναστολής των εργασιών τους λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας.\

Ο αριθμός των ατόμων στην Ισπανία που εγγράφηκαν ως άνεργοι μειώθηκε κατά 2,33% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ή κατά 89.849 άτομα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση για μήνα Ιούλιο από το 1997, ανακοίνωσε το ισπανικό Υπουργείο Εργασίας.
 
Ωστόσο, 3,77 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν εκτός εργασίας σε όλη τη χώρα και συνολικά, υπάρχουν 761.601 περισσότεροι άνεργοι τον Ιούλιο σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο.

"Η άνοδος των προσλήψεων, σε διπλάσιο αριθμό από τον Απρίλιο, δείχνει μια ισχυρή ανάκαμψη στη δραστηριότητα", δήλωσε η Υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαζ.
 
Η ανεργία μειώθηκε σε όλους τους τομείς εκτός από τη γεωργία, όπου σημείωσε αύξηση 5,9% λόγω του τέλους της εποχής συγκομιδής φρούτων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE