Την πρώτη μείωση στην ανεργία από τον Φεβρουάριο παρουσίασε η Ισπανία τον Ιούλιο

Την πρώτη μείωση στην ανεργία από τον Φεβρουάριο παρουσίασε η Ισπανία τον Ιούλιο

Η πρώτη μείωση, από τον περασμένο Φεβρουάριο, στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σημειώθηκε τον Ιούλιο στην Ισπανία, καθώς περισσότερες επιχειρήσεις άρχισαν να επαναλειτουργούν ύστερα από μήνες αναστολής των εργασιών τους λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας.\

Ο αριθμός των ατόμων στην Ισπανία που εγγράφηκαν ως άνεργοι μειώθηκε κατά 2,33% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ή κατά 89.849 άτομα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση για μήνα Ιούλιο από το 1997, ανακοίνωσε το ισπανικό Υπουργείο Εργασίας.
 
Ωστόσο, 3,77 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν εκτός εργασίας σε όλη τη χώρα και συνολικά, υπάρχουν 761.601 περισσότεροι άνεργοι τον Ιούλιο σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο.

"Η άνοδος των προσλήψεων, σε διπλάσιο αριθμό από τον Απρίλιο, δείχνει μια ισχυρή ανάκαμψη στη δραστηριότητα", δήλωσε η Υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαζ.
 
Η ανεργία μειώθηκε σε όλους τους τομείς εκτός από τη γεωργία, όπου σημείωσε αύξηση 5,9% λόγω του τέλους της εποχής συγκομιδής φρούτων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE