Περί 'φρικτής επίθεσης' στην πρωτεύουσα του Λιβάνου μιλά ο Τραμπ

Περί 'φρικτής επίθεσης' στην πρωτεύουσα του Λιβάνου μιλά ο Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκρινε ότι οι πολύνεκρες εκρήξεις οι οποίες συγκλόνισαν χθες Τρίτη την πρωτεύουσα του Λιβάνου "μοιάζουν με φρικτή επίθεση", χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου έκανε το σχόλιο αυτό κατά την έναρξη της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, στη θεωρία αφιερωμένης στην αντιμετώπιση της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο περί έκρηξης "βόμβας κάποιου είδους", επικαλούμενος εκτιμήσεις "αξιωματούχων".

"Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσφέρουν βοήθεια στον Λίβανο", διαβεβαίωσε ο Τραμπ. "Θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε. Μοιάζει με φρικτή επίθεση". Κατά τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ, εξερράγησαν 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου μέσα σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού. Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Χαμάντ Χασάν έκανε λόγο για τουλάχιστον 78 νεκρούς και σχεδόν 4.000 τραυματίες στις εκρήξεις αυτές.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE