Περί 'φρικτής επίθεσης' στην πρωτεύουσα του Λιβάνου μιλά ο Τραμπ

Περί 'φρικτής επίθεσης' στην πρωτεύουσα του Λιβάνου μιλά ο Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκρινε ότι οι πολύνεκρες εκρήξεις οι οποίες συγκλόνισαν χθες Τρίτη την πρωτεύουσα του Λιβάνου "μοιάζουν με φρικτή επίθεση", χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου έκανε το σχόλιο αυτό κατά την έναρξη της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, στη θεωρία αφιερωμένης στην αντιμετώπιση της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο περί έκρηξης "βόμβας κάποιου είδους", επικαλούμενος εκτιμήσεις "αξιωματούχων".

"Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσφέρουν βοήθεια στον Λίβανο", διαβεβαίωσε ο Τραμπ. "Θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε. Μοιάζει με φρικτή επίθεση". Κατά τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ, εξερράγησαν 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου μέσα σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού. Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Χαμάντ Χασάν έκανε λόγο για τουλάχιστον 78 νεκρούς και σχεδόν 4.000 τραυματίες στις εκρήξεις αυτές.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θωρακίζεται» η Κύπρος με αποθέματα σιτηρών για 45 ημέρες - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

«Θωρακίζεται» η Κύπρος με αποθέματα σιτηρών για 45 ημέρες - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

Η Κυβέρνηση προχωρεί στην εξασφάλιση στρατηγικών αποθεμάτων σιτηρών, ικανών να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας για περίοδο 45 ημερών, ανέφερε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε πως οι συγκεκριμένες ποσότητες, θα είναι ανεξάρτητες από τα αποθέματα που διατηρούνται για εμπορικούς σκοπούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE