ΕΚΡΗΞΗ – ΛΙΒΑΝΟΣ: Από το 2013 στο λιμάνι το πλοίο, με 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας

ΕΚΡΗΞΗ – ΛΙΒΑΝΟΣ: Από το 2013 στο λιμάνι το πλοίο, με 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας

Μεγάλα ερωτηματικά εγείρονται για την τραγωδία που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού το απόγευμα της Τρίτης (04/08) κι έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Κύπρο.

Το μεγάλο φορτίο με τους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας που εξερράγη, βρισκόταν σε αποθήκη του λιμανιού από το φθινόπωρο του 2013.

Για την ακρίβεια, στις 23 Σεπτεμβρίου το πλοίο εισήλθε στο λιμάνι της Βηρυτού, ενώ όπως είχε γνωστοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, οι αρμόδιες αρχές του Λιβάνου είχαν μεταφέρει το φορτίο στις αποθήκες του λιμένα.

Το σκάφος και το φορτίο είχαν δεσμευτεί και επρόκειτο να παραμείνουν εκεί μέχρι τη δήμευσή τους.

Το πλοίο ταξίδευε υπό σημαία Μολδαβίας και άρχισε το ταξίδι του από τη Γεωργία με προορισμό τη Μοζαμβίκη. Βρέθηκε στο λιμάνι Βηρυτού λόγω τεχνικών προβλημάτων. Ακολούθησαν διαδικασίες στα δικαστήρια λόγω του επικίνδυνου φορτίου του, αλλά και την εγκατάλειψή του από τους νόμιμους ιδιοκτήτες του και τους ναυλωτές του.

Φάνης Μακρίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Π. Αλαμπρίτης στο «T»: «Δεν θα γίνουμε ΕΛΑΜ για να καλύψουμε οποιονδήποτε θέλει να αποχωρήσει από τον ΔΗΣΥ... Η Αννίτα Δημητρίου θα πρέπει να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Λευκωσίας»

Π. Αλαμπρίτης στο «T»: «Δεν θα γίνουμε ΕΛΑΜ για να καλύψουμε οποιονδήποτε θέλει να αποχωρήσει από τον ΔΗΣΥ... Η Αννίτα Δημητρίου θα πρέπει να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Λευκωσίας»

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης αναλύει τις θέσεις του, σε ότι αφορά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά και για τον ΔΗΣΥ. Απαντά σε όσους έφυγαν από τους κόλπους του ΔΗΣΥ και προσχώρησαν στο ΕΛΑΜ, λέγοντας πως καλύτερα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, παρά να έχουμε κάποιους που είναι λίγο εντός, λίγο εκτός.

BEST OF TOTHEMAONLINE