ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΕΞ: Αναχωρούν 2 ελικόπτερα - Στον αγώνα και μέλη της ΜΜΑΔ και ΕΜΑΚ

ΥΠΕΞ: Αναχωρούν 2 ελικόπτερα  - Στον αγώνα και μέλη της ΜΜΑΔ και ΕΜΑΚ

O Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, με δηλώσεις του στον ACTIVE, ανακοίνωσε ότι δύο η βοήθεια για τον Λίβανο αναχωρεί στις 14:00 το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη (05/08).

Όπως ανακοινώθηκε, δύο ελικόπτερα της ΕΜΑΚ με το προσωπικό τους και μέλη της ΜΜΑΔ αναχωρούν στις 14:00 για την πληγείσα Βηρυτό του Λιβάνου, για να συμβάλλουν στον εντοπισμό αγνοουμένων και τραυματιών.

Όπως τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία δέχθηκε αίτημα από την κυβέρνηση του Λιβάνου.

Έχει επίσης ανακοινωθεί προ ολίγου, ότι θα σταλούν και εκπαιδευμένοι σκύλοι ιχνηλάτες. Οι σκύλοι θα μεταφερθούν με τα ελικόπτερα σήμερα, επίσης.

Στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε επιφυλακή με πολιτική απόφαση και με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, για να αναχωρήσουν μέλη της για το Λίβανο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κεττής είπε ότι η ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι πενταμελής - όλοι μέλη της ΕΜΑΚ- και αποτελείται από έναν επικεφαλής και τέσσερις χειριστές. Μαζί τους ταξιδεύουν τέσσερις εκπαιδευμένοι σκύλοι.

«Ετοιμάσαμε την ομάδα κατόπιν οδηγιών και του Αρχηγού Αστυνομίας και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αναχωρήσουμε, αν χρειαστεί, για το Λίβανο», πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top