Αναχώρησε από τη Λάρνακα η ναυλωμένη πτήση για επαναπατρισμό Κυπρίων από τη Βηρυτό

Αναχώρησε από τη Λάρνακα η ναυλωμένη πτήση για επαναπατρισμό Κυπρίων από τη Βηρυτό

Αναχώρησε στις 19:00 ώρα Κύπρου (Πέμπτη 6/8) για την Βηρυτό η ναυλωμένη πτήση του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, μέσω της οποίας αναμένεται να επαναπατρισθούν οι Κύπριοι πολίτες του Λιβάνου.


Το αεροσκάφος θα μεταφέρει μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικού και άλλου υλικού εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου αυτά να διατεθούν για τις ανάγκες των τραυματιών και των συνεργείων διάσωσης στην Βηρυτό.

Με την ολοκλήρωση της παράδοσης του υλικού, αναμένεται να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος περισσότεροι από 70 πολίτες κυπριακής υπηκοότητας που ζήτησαν να επαναπατρισθούν μέσω του ΥΠΕΞ, το οποίο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε οι Κύπριοι του Λιβάνου να γυρίσουν με ασφάλεια στη χώρα τους. Η άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας υπολογίζεται περίπου στις 21.00 ώρα Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι κυπριακές Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με αυτές του Λιβάνου, ούτως ώστε να συνδράμουν κατά τον μέγιστο δυνατό βαθμό στην χείρα βοηθείας προς την χώρα. Χτες αναχώρησαν δύο ελικόπτερα και 8 σκύλοι ιχνηλάτες της ΜΜΑΔ και της ΕΜΑΚ, προκειμένου να συμβάλλουν στις προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεχνικά ζητήματα, έτσι ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να ενταχθεί το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.