ΠΟΥ: Η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει γρηγορότερα αν το εμβόλιο θεωρηθεί δημόσιο αγαθό

ΠΟΥ: Η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει γρηγορότερα αν το εμβόλιο θεωρηθεί δημόσιο αγαθό

Η ανάκαμψη της οικονομίας σε όλον τον κόσμο θα έρθει γρηγορότερα αν το εμβόλιο για την Covid-19, όταν κυκλοφορήσει, γίνει διαθέσιμο σε όλους, ως δημόσιο αγαθό, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπρεγέσους.


Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συζήτησης με μέλη του Φόρουμ Ασφαλείας του Ασπεν, στις ΗΠΑ, υπό τον συντονισμό του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Στην ίδια συζήτηση, ο διευθυντής του τμήματος αντιμετώπισης επειγόντων του ΠΟΥ, ο Μάικλ Ράιαν, ρωτήθηκε για το εμβόλιο που αναπτύσσουν οι Ρώσοι.

"Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά", απάντησε. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκαλεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ο ΠτΔ πριν την επίσκεψη Γκουτέρες

Συγκαλεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ο ΠτΔ πριν την επίσκεψη Γκουτέρες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν την επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.