ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΙΓΑΙΟ - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: Ο Ελληνικός Στόλος φέρεται να είναι ξανά σε ετοιμότητα - Πιθανή μια αντίδραση από Ερντογάν

ΑΙΓΑΙΟ - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: Ο Ελληνικός Στόλος φέρεται να είναι ξανά σε ετοιμότητα - Πιθανή μια αντίδραση από Ερντογάν

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου για την ΑΟΖ, πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι ο Ερντογάν θα διαιωνίσει την ένταση, επιστρέφοντας δυναμικά στο Αιγαίου και την ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό φυσικά τόνισε και ο ίδιος σε σχετικές δηλώσεις του, οι οποίες ακολούθησαν της υπογραφής, επισημαίνοντας ότι για την Τουρκία η συμφωνία δεν υφίσταται.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN Tv και του Έθνους, Μιχάλη Ιγνατίου, τo Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είναι και πάλι σε πλήρη ετοιμότητα, αναμένοντας πιθανή κίνηση από την Τουρκία. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, «μονάδες επιφανείας από τη Σαλαμίνα πήραν εντολή ν’ αποπλεύσουν και να πάρουν προωθημένες θέσεις σε σημεία του Αιγαίου που θεωρούνται κρίσιμα. Πάντως σημαντικό είναι ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει σταματήσει να διατηρεί μονάδες επιφανείας και υποβρύχια σε επιχειρησιακή ετοιμότητα κοντά στη Κρήτη. Η εκεί παρουσία επιτρέπει στις Ένοπλες Δυνάμεις να κινηθούν με πολύ ταχύτερους ρυθμούς προς οποιοδήποτε τμήμα του νοτιοανατολικού Αιγαίου.»

Συνεχίζει, υποστηρίζοντας ότι «τα πλοία του Στόλου γύρισαν σε πολύ καλή κατάσταση, έχουν ήδη εξυπηρετηθεί από τα πληρώματα και τους τεχνικούς της ναυτικής βάσης στη Σαλαμίνα και είναι έτοιμα αν χρειαστεί ν’ αποπλεύσουν και πάλι.
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον κ Ιγνατίου, μόνο ένα μέρος του στόλου είχε επιστρέψει και του δόθηκε ευκαιρία για ξεκούραση.

Φυσικά, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις είναι πολλές, με τον διεθνή παράγοντα να πιέζει τον Ερντογάν να προβεί σε συνομιλίες, αντί σε μια επιπρόσθετη ένταση που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνους ατραπούς την ειρήνη της περιοχής.

Το ζητούμενο, πλέον, είναι να διαφανεί τόσο η ενδεχόμενη εμπλοκή της Αιγύπτου σε μία παράλληλα καταπάτηση και των δικών της κυριαρχικών δικαιωμάτων, όσο και εάν θα δοθεί εντολή στον Σαράτζ, να προχωρήσει κι αυτός με έκδοση παράνομων NAVTEX.

**Φωτογραφία αρχείου

Mε πληροφορίες από HellasJournal

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top