ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμ. Μετεωρολογίας: Μετά τον καύσωνα βροχές και ίσως καταιγίδα- Πότε και πού 'ανοίγουν' οι ουρανοί

Τμ. Μετεωρολογίας: Μετά τον καύσωνα βροχές και ίσως καταιγίδα- Πότε και πού 'ανοίγουν' οι ουρανοί

Εποχική χαμηλή πίεση και παροδικά ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή με το Τμήμα Μετεωρολογίας στην πρόγνωση για τις επόμενες μέρες να βλέπει βροχές και ίσως καταιγίδα. Διαβάστε αναλυτικά.

 

Το βράδυ του Σαββάτου 8/8 αρχικά ο καιρός, στις περισσότερες περιοχές, θα είναι κυρίως αίθριος. Σύντομα, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ, ενώ αργότερα στο εσωτερικό και τοπικά στα νότια και ανατολικά παράλια, ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και αργότερα λίγο ταραγμένη στα νότια παράλια και ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νότια παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή 9/8 αρχικά ο καιρός στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά βροχή, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Από το μεσημέρι και μετά τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή κυρίως στα ανατολικά και νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αρχικά στα ανατολικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και τοπικά μέτριοι 4 Μποφόρ, σύντομα μέτριοι 4 και τοπικά μέχρι ισχυροί 5 Μποφόρ και αργότερα στα νότια και νοτιοδυτικά μέχρι πολύ ισχυροί 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη και στα ανατολικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 35 βαθμούς στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ της Κυριακής θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, στα ορεινά και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και αρχικά τοπικά μέτριοι 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα δυτικά, στα βόρεια και τοπικά στα νότια παράλια και ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά παράλια.

Την Δευτέρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα δυτικά και στα ορεινά, ενώ από το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή και πιθανό καταιγίδα στα ορεινά και ανατολικά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το μεσημέρι και μετά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα στα ορεινά και πιθανό σε περιοχή του εσωτερικού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να ανέλθει λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top