ΕΛΛΑΔΑ

Ασύλληπτη η τραγωδία στην Ελλάδα- Πέντε οι νεκροί – Άλλοι δύο αγνοούνται από τις φονικές πλημμύρες

Ασύλληπτη η τραγωδία στην Ελλάδα- Πέντε οι νεκροί – Άλλοι δύο αγνοούνται από τις φονικές πλημμύρες

Πέντε νεκρούς και δύο αγνοουμένους από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια ανακοίνωσε την Κυριακή 9/8 ο Νίκος Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους από τα Βασιλικά Ευβοίας. «Είναι τεράστια η καταστροφή, ειδικά στο Λήλαντα» σημείωσε. 

«Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή, το είχαμε υπολογίσει με λιγότερα δεδομένα, σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 47 διασώσεις και πάνω από 500 κλήσεις για απεγκλωβισμούς. 

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα» και αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά σε ένα εξάωρο, όταν στη Μάνδρα είχαν πέσει 272 χιλιοστά. Όπως επισήμανε βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν. «Σήμερα σωθήκαν πολλές ζωές, οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν… Είμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει, κλιματική αλλαγή, οι συνθήκες δυσκολεύουν… Από την πρώτη στιγμή όλοι είμαστε στις πληγείσες περιοχές για να αποφύγουμε τα μοιραία» επισήμανε.

«Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη, έχουμε 5 νεκρούς τρεις πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να διαφύγουν. Είχαμε ετοιμάσει το 112. Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το 112… Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια» παρατήρησε.

 «Υπάρχει πρωτοβουλία και συνεργασία με την περιφέρεια και τα υπουργεία για βοήθεια και αλληλεγγύη στους πληγέντες. Από αύριο θα ξεκινήσει το δύσκολο έργο της καταγραφής για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε άμεσα οι ζημιές». Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει στέγαση και φροντίδα για τους πληγέντες που δεν έχουν κατοικία. 

«Είναι άλλη μια μεγάλη απόδειξη, ο σεβασμός στο περιβάλλον… Οι πυρκαγιές φέρνουν πλημμύρες και οι πλημμύρες δημιουργούν ζητήματα. Θωρακίζουμε αυτό το χρόνο τις περιοχές μας σε συνεργασία με τους δημάρχους» είπε. 

Ο κ. Χαρδαλιάς βρέθηκε στο δημαρχείο Βασιλικών όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους επικεφαλής όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην πληγείσα περιοχή.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top