ΕΛΛΑΔΑ: Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία με έκδοση νέας Navtex - Συγκάλεσε έκτακτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ο Μητσοτάκης

ΕΛΛΑΔΑ: Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία με έκδοση νέας Navtex - Συγκάλεσε έκτακτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ο Μητσοτάκης

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία αφού την Δευτέρα (10/08) προχώρησε σε έκδοση νέας Navtex για το Oruc Reis.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, η νέα τουρκική Navtex αφορά έρευνες του Oruc Reis σε περιοχή ανοικτά του Καστελόριζου και θα έχει ισχύ μέχρι της 23 Αυγούστου.

Πέραν τούτου, από τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/08), τέθηκε σε ισχύ και η Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τα τουρκικά πλοία.

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τέθηκαν σε εκ νέου σε επιφυλακή μετά την έντονη κινητικότητα από πλευράς του τουρκικού στόλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (10/08), θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.