ΔΙΕΘΝΗ

Ερευνες και γεωτρήσεις σταμάτησαν με παραίνεση Μέρκελ και ξαναξεκινούν τώρα, γράφει η 'Γενί Σαφάκ'

Ερευνες και γεωτρήσεις σταμάτησαν με παραίνεση Μέρκελ και ξαναξεκινούν τώρα, γράφει η 'Γενί Σαφάκ'

Μέχρι τις 23 Αυγούστου ισχύει η νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για το Ορούτς Ρέις το οποίο αναχώρησε από την Αττάλεια όπου ήταν αγκυροβολημένο, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, που χθες έγραψε ότι το Ορούτς Ρέις περίμενε οδηγίες ενώ το Γιαβούζ βρίσκεται στα δυτικά της Κύπρου. 

«Είμαστε εκεί», γράφει η τουρκική εφημερίδα που υποστηρίζει επίσης ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει «συμφωνίες πειρατών» όπως τις αποκαλεί και δεν θα συμβιβαστεί με κανένα τρόπο όσον αφορά τα δικαιώματα της «γαλάζιας πατρίδας».  «Ενάντια στην κίνηση της γραμμής Κάιρο-Αθήνας, τα τουρκικά σεισμικά πλοία εξερεύνησης και γεώτρησης θα συνεχίσουν την καθορισμένη δραστηριότητά τους. Το τρυπάνι Γιαβούζ που ήταν αγκυροβολημένο στην Τούζλα, αγκυροβόλησε στα νοτιοδυτικά της Κύπρου. Το Ορούτς Ρέις  αναμένεται επίσης να αναχωρήσει από την Αττάλεια πολύ σύντομα», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Τα πλοία, που σταμάτησαν την εργασία τους 3-4 εβδομάδες μετά από αίτημα της Γερμανίδας Καγκελάριου Μέρκελ προς τον Πρόεδρο Ερντογάν, ξεκίνησαν εκ νέου μετά τη δήλωση του Ερντογάν ‘Προχωρούμε τώρα’», σημειώνει η εφημερίδα και γράφει ότι το Μπαρπαρός βρίσκεται έξω από το ακρωτήριο της Καρπασίας στα ανατολικά της Κύπρου και θα συνεχίσει εκεί τις εργασίες τους ενώ το Γιαβούζ που ήταν  αγκυροβολημένο στην Τούζλα στάλθηκε στα ανοικτά της Πάφου και της Λεμεσού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top