Κρίση στην Αν. Μεσόγειο: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της Ε.Ε

Κρίση στην Αν. Μεσόγειο: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της Ε.Ε

 

 

Οι τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο θα συζητηθούν από τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψής η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σε πρόσκληση που στάλθηκε σήμερα το πρωί στους Υπουργούς Εξωτερικών των κρατών μελών της Ένωσης αναφέρεται πως ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ αποφάσισε να συγκαλέσει "Υπουργική τηλεδιάσκεψη για την Παρασκευή η ώρα 1500".

Σημειώνεται ακόμη πως έπειτα από αίτημα κάποιων κρατών μελών, πέραν της τουρκικής παραβατικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα συζητηθούν και οι τελευταίες εξελίξεις στη Λευκορωσία.
 
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Τα είπε με Γερμανό ΥΠΕΞ για την τουρκική προκλητικότητα ο Δένδιας

Όπως αναφέρεται, καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα για να πραγματοποιηθεί σύνοδος του Συμβουλίου με φυσική παρουσία, συμπεριλαμβανομένων νομικών θεμάτων, καλούνται οι ΥΠΕΞ να ετοιμαστούν για μια τηλεδιάσκεψη με αυτά τα δυο θέματα στην ατζέντα καθώς επίσης,πολύ πιθανόν, και με ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στον Λίβανο και τη Βενεζουέλα.

Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα τη διευρυνόμενη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα. Την ανάγκη άμεσης συζήτησης των πρόσφατων παράνομων ενεργειών της Τουρκίας σε επίπεδο ΕΕ έθεσε και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Μπορέλ στις 10 Αυγούστου.
 
Από ΚΥΠΕ
 
 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην Πύλα απόψε Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν - Το μήνυμα πίσω από την κοινή τους παρουσία

Στην Πύλα απόψε Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν - Το μήνυμα πίσω από την κοινή τους παρουσία

Το παρών τους στο 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, θα δώσουν στις επτά απόψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE