ΛΙΒΑΝΟΣ: Εκ νέου επίσκεψη από το Μακρόν

ΛΙΒΑΝΟΣ: Εκ νέου επίσκεψη από το Μακρόν

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σχεδιάζει να επιστρέψει στη Βηρυτό την 1η Σεπτεμβρίου για να ενημερωθεί για τις προσπάθειες ανοικοδόμησης της πόλης μετά την καταστροφική έκρηξη της 4ης Αυγούστου, ανακοίνωσε την Παρασκευή (14/08) η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί.

Αφού επιθεώρησε το γαλλικό ελικοπτεροφόρο Tonnerre, που έφτασε νωρίτερα σήμερα στο λιμάνι της Βηρυτού, η Υπουργός κάλεσε επίσης τους Λιβανέζους να συγκροτήσουν μια Κυβέρνηση ικανή να λαμβάνει "θαρραλέες αποφάσεις".

Η Παρλί περιέγραψε το πλοίο αυτό ως "πλωτή πόλη" που μπορεί να παράσχει οποιουδήποτε είδους ιατρική και τεχνική βοήθεια, καθώς διαθέτει νοσοκομείο, εξοπλισμό για έρευνα και διάσωση και μεταφέρει οικοδομικά υλικά και ένα φορτίο αλεύρων.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση του Λιβανέζου Πρωθυπουργού Χασάν Ντιάμπ, που στηρίζεται από τη Χεζμπολάχ, παραιτήθηκε μετά την πολύνεκρη έκρηξη.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα δεδομένα με Έρχιουρμαν - Γιατί θεωρείται απίθανη η πενταμερής πριν το τέλος του χρόνου

Κυπριακό: Νέα δεδομένα με Έρχιουρμαν - Γιατί θεωρείται απίθανη η πενταμερής πριν το τέλος του χρόνου

Η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, όπως επανέλαβε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα που η ανάδειξη του Τουφάν Έρχιουρμαν στην τ/κ ηγεσία δημιουργεί μια νέα πολιτική δυναμική.

BEST OF TOTHEMAONLINE