Συμβούλιο ΥΠΕΞ της Ε.Ε: Πλήρης αλληλεγγύη των '27' στην Ελλάδα - Τα θέματα που συζητήθηκαν

Συμβούλιο ΥΠΕΞ της Ε.Ε: Πλήρης αλληλεγγύη των '27' στην Ελλάδα - Τα θέματα που συζητήθηκαν

Την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, εξέφρασαν οι ‘27’ στο συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ατζέντα συζητήθηκαν που διεξήχθη υπό την προεδρία του Ζοζέπ Μπορέλ, συζητήθηκαν τέσσερα θέματα.

Αναφορικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται τα τελευταία εικοσιτεράωρα στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας, οι υπουργοί Εξωτερικών των «27» εξέφρασαν την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, το ζήτημα θα συζητηθεί στις 28 Αυγούστου, κατά το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ένωσης.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν επίσης οι προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας, οι εξελίξεις στον Λίβανο μετά τις πολύνεκρες καταστροφικές εκρήξεις στη Βηρυτό, καθώς και η κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του υπουργείου Εξωτερικών Νίκου Δένδια, με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, στη Βιέννη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης είναι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας.

Πηγή: CNN.GR

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE