ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ -ΛΗΣΤΕΙΑ 45.490 ΕΥΡΩ: Νομική μάχη για την προσωποκράτηση -Χωρίς παπούτσι ο 17χρονος, καθοριστική μαρτυρία πελατών της τράπεζας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ -ΛΗΣΤΕΙΑ 45.490 ΕΥΡΩ: Νομική μάχη για την προσωποκράτηση -Χωρίς παπούτσι ο 17χρονος, καθοριστική μαρτυρία πελατών της τράπεζας

Διάταγμα προσωποκράτησης 5 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον των τριών συλληφθέντων για την υπόθεση ληστείας στην τράπεζα Astro Bank στον Στρόβολο την Παρασκευή (15/08) το μεσημέρι, με λεία 45.490 ευρώ.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο φερόμενος δράστης της ληστείας, παραδέχθηκε τη διάπραξη του κακουργήματος, λέγοντας στους ανακριτές «συγγνώμη» μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψής του, ενώ οι άλλοι δυο 20χρονοι, δεν παραδέχθηκαν συνέργεια.

Ο 2ος ύποπτος μετά τη σύλληψή του ανέφερε «ήμουν σπίτι και κοιμόμουν», ενώ ο τρίτος ύποπτος είπε ότι «είμαι αθώος».

Ο Θανάσης Αθανασίου, δικηγόρος του 3ου υπόπτου, με νομικά επιχειρήματα πρόβαλε τη θέση ότι δεν υπήρχε λόγος για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης για 8 ημέρες.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι οι ύποπτοι δεν μπορούν να επέμβουν ώστε να αλλοιώσουν μαρτυρικό υλικό. Αναφερόταν στις εξετάσεις που θα κάνει η Αστυνομία στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, στο αυτοκίνητο του 2ου υπόπτου που ήδη έχει δεσμευτεί για εξετάσεις, αλλά και στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Επιπλέον, στάθηκε στο γεγονός ότι οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας μέσα σε 11 ώρες (βλ. από την ώρα διάπραξης του αδικήματος στις 12:00 μέχρι και τις 23:00) έλαβαν 9 καταθέσεις για την υπόθεση και κατ΄ επέκταση δεν χρειάζονται αρκετές ημέρες για άλλες 25 καταθέσεις που θα πάρουν.

Εν τέλει το Δικαστήριο κατέληξε να εκδώσει διάταγμα προσωποκράτησης για 5 ημέρες.

Να σημειωθεί ότι οι πελάτες της τράπεζας διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη σύλληψη του 17χρονου, καθώς μετά τη διάπραξη της ληστείας (12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 14/08) εντόπισαν το σημείο που διέφυγε και συγκεκριμένα αντιλήφθηκαν ότι μετέβη σε σημείο του ποταμού Πεδιαίου.

Τα μέλη της Αστυνομίας μετά από έρευνα στο σημείο που τους υπεδείχθη, βρήκαν ένα αθλητικό παπούτσι, ενώ στις 13:45 εντόπισαν τον ύποπτο, ο οποίος είχε πάνω του το ποσό των 3.000 ευρώ και φορούσε μόνο ένα παπούτσι. Σε κοντινό σημείο τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν και μια τσάντα που είχε μέσα τα υπόλοιπα χρήματα (σύνολο 45.490 ευρώ), την κουκούλα full face που φορούσε ο δράστης της ληστείας, αλλά και το μαχαίρι με το οποίο είχε απειληθεί η ταμίας της τράπεζας.

Αρχικά ο ύποπτος δεν έδωσε εξηγήσεις στους αστυνομικούς, ωστόσο, στις 18:20 όταν εκτελέστηκε και τυπικά το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ο 17χρονος παραδέχθηκε τη διάπραξη της ληστείας αναφέροντας «συγγνώμη».

Κατά τις εξετάσεις του ΤΑΕ Λευκωσίας προέκυψαν μαρτυρίες για εμπλοκή ακόμη δυο προσώπων, σε βάρος των οποίων εξασφαλίστηκαν εντάλματα σύλληψης. Ο 2ος ύποπτος συνελήφθη περί τις 22:10, ενώ ο 3ος ύποπτος στις 19:20.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top