Μέρκελ και Μακρόν συζητούν για τα Ελληνοτουρκικά - Πότε αναμένεται η συνάντηση

Μέρκελ και Μακρόν συζητούν για τα Ελληνοτουρκικά - Πότε αναμένεται η συνάντηση

Στις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της Τουρκίας και η νέα ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στις συνομιλίες που έχουν ήδη προγραμματιστεί να γίνουν ανάμεσα στον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Ειναι πλέον γεγονός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι ο Μακρόν διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για όλα όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο με την παραβατικότητα της Τουρκίας τόσο επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όσο και στη Λιβύη.

Υπενθυμίζεται ότι για τα θέματα αυτά είχε συνομιλήσει χθες Παρασκευή (14/08) και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Επιθυμία του να λυθούν τα όποια ζητήματα με ειρηνικά μέσα και με σεβασμό στις βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Από το Βημα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προϋποθέσεις από Έρχιουρμαν, η σιωπή από Ερντογάν - Ερωτηματικά για την ηλεκτρική διασύνδεση

Κυπριακό: Προϋποθέσεις από Έρχιουρμαν, η σιωπή από Ερντογάν - Ερωτηματικά για την ηλεκτρική διασύνδεση

Η διπλωματία δεν κινείται μόνο με δηλώσεις. Κινείται και με επιμονές, αλλά και με εκκωφαντικές σιωπές. Και τα όσα διαδραματίστηκαν από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Άγκυρα το τελευταίο 24ωρο, δείχνουν ότι στο Κυπριακό διαμορφώνεται ένα σκηνικό χαμηλών τόνων, αλλά υψηλής στρατηγικής σημασίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE